Ikväll möts dom, Hector Lopez och Magnus Johansson som nu ska byta ringar inför släkt och vänner första gången de ser varandra – och dessutom flytta ihop. Det är dags för det andra avsnittet av ”Gift vid första ögonkastet”.

QX ringde upp Hector Lopez.

Hur kändes det att se det första avsnittet som visades förra veckan?
– Det var fantastiskt kul att se, vi satt ett helt gäng och tittade och käkade pizza, säger Hector.

Berätta om hela upplevelsen.
– Det var jättehäftigt och ett ’once in a lifetime’-tillfälle att få chans att möta sitt livs kärlek. Jag gick verkligen in i det här och satsade allt, jag drog med mina vänner och min familj i hela kalaset, förhoppningarna var enorma när jag gick in. Och det känns jättefint att jag fått chansen att åka med på den här resan. Det är ju verkligen en enorm möjlighet att hitta din rätta.

Hur kom du med i programmet?
– Ja, det var ju lite lustigt, men jag var hemma hos en kompis och hela hennes familj tittade alltid på Gift vid första ögonkastet, de var så engagerade i programmet och sa ”du måste söka nästa år”. Senare fick jag ett mail att jag gått vidare i uttagningen av programmet, jag trodde ju att det var den familjen som anmält mig, men då visade det sig att det var en annan kompis som anmält mig. ”Du förtjänar att träffa den rätta”, sa hon. Producenterna hörde av sig till min kompis och sa att de hittat en match till mig och de uppmanade henne att nu se till att jag ville vara med.

Hector träffade producenterna och bestämde sig för att vara med.
– Det kändes som en kul grej, och det var ju värsta tillfället att träffa mannen i mitt liv.

Hur var det att filmas hela tiden?
– Jag har inga problem med att stå framför kameran och låta dem följa mig i privatlivet, men det var lite påfrestande att ha kameror runt sig hela tiden. Och det uppstod situationer som inte alls kändes naturliga för mig, men man vande sig vid det också.

Vad var läskigast?
– Helt klart att stå och vänta på att se Magnus för första gången. Jag hade ju en positiv känsla redan innan jag träffade honom då jag hade fått lukta på hans tröja och lyssnat på ett röstmeddelande. Jag hoppades på en blixtförälskelse vid altaret men jag var samtidigt medveten om att det kanske inte skulle bli så men då hade jag ändå ställt in mig på att öppna upp och försöka ge det en chans. Men det var otroligt läskigt innan man fick se den andra.

Vad ställde produktionen för frågor innan programmet för att få till en bra match?
– De frågade om allt. Precis allt, från fritidsintressen, kroppstyper man gillar, de fick se bilder på killar jag dejtat innan, vilken politisk uppfattning man har till om man är top eller bottom (skrattar).

Vad har du haft för förhållanden tidigare?
– Jag har aldrig haft ett förhållande. Så jag kände att ”nu har jag chansen”, för jag har verkligen velat vara i ett förhållande. Jag har dejtat en hel del men det är inte lätt. Folk har så många issues. Jag har dejtat killar som inte velat kyssas, som inte kommit ut, som haft alkoholproblem, det är svårt att hitta rätt.

Så blev det rätt med Magnus då?
– Haha, ja det kan jag ju inte riktigt avslöja men vi hade allt våra utmaningar, hur det går får ni se…

”Gift vid första ögonkastet” sänds ikväll 21.00 på SVT1 eller på SVTPlay.

Hector Lopez