Den 27 september släppte Lady Gaga sitt senaste album Harlequin med ungefär samma namn som hennes roll Harley Quinn i Joker: Folie à Deux.

På omslaget till albumet står Lady Gaga i en dusch med rinnande smink över ansiktet. Hon har en flytväst på sig och det står Harlequin i handskriven text. Det nya albumet innehåller totalt 13 låtar där två är originallåtar. Det är covers som Smile av Charlie Chaplin och Good Morning av Gene Kelly. Originallåten Folie à Deux kommer vi höra i filmen medan Happy Mistake endast är för albumet. Det är alltså ingen renodlad Lady Gaga-skiva utan ett komplement till filmens egna soundtrack-album.

Det verkar som att vi inte kommer behöva vänta länge till efter ny musik från artisten. I början på september publicerade Lady Gaga upp ett inlägg på Instagram på ett pappersark med datum på. Längst ner står det ”XX October: LG7 first single”.

I en intervju med Billboard avslöjar artisten att en singel från ett nytt eget album kommer släppas någon gång i oktober. Ett studioalbum kommer vi inte höra förrän februari enligt en intervju med Vogue. Skivan blir Lady Gagas sjunde studioalbum

Det är inte första gången Gaga släpper ett jazzalbum. Tidigare har hon samarbetat med den bortgångna Tony Bennett i albumen Cheek To Cheek och Love For Sale.