Ni spelar live tillsammans för första gången på Patricia, hur känns det?
– Jag är nervös och lider faktiskt av lite scenskräck! Men känner mig samtidigt lugn. Det vore svinkul om det blir lyckat och att vi som band börjar ta fart, men känner ingen press. Det får bli som det blir!

Niki, vilka är Midrange Burnout?
– Bandet består av mig Niki Smith som sjunger och skriver text. Sedan är det Erik på gitarr, Gustav på trummor och Dmytro på bas. Vårt sound är tidlöst och något skränigt. Vi inspireras av indierock, post-punk och rock. Personligen inspireras jag av forntpersoner som Karen O och Siouxsie Sioux. Vi är en mix av genres, viljor och stilar, men vi är alltid måna om att lyssna in varandra.

Varför ska man vara på Patricia och se er live den 12 oktober?
– Det är en chans att upptäcka något unikt och fräscht. Vi kommer bjuda på en energisk och genuin atmosfär, där musiken får upplevas i sin råaste form. Men också för att stödja lokala talanger. Och om vi blir stora, kan man ju också skryta med att ha varit på vår allra första spelning.

Midrage Burnout spelar på Patricia den 12 oktober klockan 23.00
Niki Smith är även DJ och har tidigare i år spelat vid bland annat Stockholm Pride i Pride Park och Stockholm Pride House.