30 år efter bildandet av Spice Girls är det dags att återuppleva och fira musiken som definierade en hel generation – en hyllningsshow till 90-talets största kvinnliga popstjärnor. Fyra av Sveriges kvinnliga artister slår sig ihop, Jessica Folcker, Wiktoria, Lina Hedlund och Linda Pritchard. Tillsammans ska de ta med publiken på en musikalisk tidsresa från Spice Girls och Britney Spears till Alanis Morissette. Det utlovas nostalgi och energi i en show som produceras av Galaentertainment med Anna-Mia Bonde som producent.

Kan ni berätta vad Spice up your life är för en show?
Lina: Det är en fest med mycket energi, fullt av glädje one hits wonders, massor av glitter, dans, makalös energi och massor av glädje.

Linda: Nu mer än någonsin passar vi på att krydda till livet, för alla! Vi vill att man ska leva ut, dansa och släppa ut alla känslor och leva fullt ut. Vi vill bjuda in alla till en kväll där man kan känna sig fri, det kommer bli en magisk kväll med sjukt bra låtar…och mycket nostalgi!

Just nu showar ju killarna i Larger than life på Rondo med pojkbandslåtar, är det här ett slags svar på den showen?
Jessica: Ja, det kan man väl säga, till en viss del, men i vår show bjuder vi på en bredare musikgenre – det är en hyllning till det mesta på 90-talet med en nos in i 00-talet. Men – very much, very very much larger!

”Spice up your life” är ju en klassisk Spice Girls-låt, vilken är er favoritlåt av denna girlpower-grupp och vad har ni för minnen till dem?

Alla: Spice Up Your Life!

Jessica, du sjöng ju på Leila K:s superhit Electric, vad är oddsen att vi får höra den i showen?
Jessica: Den kommer självklart att vara med!

Avslutningsvis ett litet 90’s-test: Vilken är artisten, vad heter låten och fortsätt den här meningen: ”No one’s gonna drag you up to get into the light, _____ ____ _____!

Alla: …”WHERE YOU BELONG!” Det är The Sign med Ace Of Base!

Premiär den 7 mars 2025 på Trädgårn i Göteborg