I årets säsong av Elitstyrkans hemligheter är Nik Alexander och de andra deltagarna på Kullahalvön i Skåne. Det blir simning ute i det iskalla havet, de krälar hundratals meter på en strand och tar sig ur en låst bur under havsytan.

QX har pratat med Nik Alexander efter att hans medverkan blev offentlig.

Hur kommer det sig att du tackade ja till Elitstyrkans hemligheter?
– Under den period som jag fick frågan var jag, vare sig mentalt eller fysiskt, på en bra plats i livet.

Nik berättar att han befann sig i Sydkorea med en väninna och de hade då talat om att han så gärna vill vara med i TV igen därför att han tycker det är väldigt roligt.
– Det här är så galet. Samma dag som vi två pratat så reste jag hem. Och så sekunden jag kommit hem och satte foten utanför planet ringde en castare och ställde frågan om jag ville vara med. Jag såg det som ett tecken och tackade ja.

Hur mår du idag efter inspelningen av programmet?
– Jag mår bra och jag känner mig stolt. Jag fick verkligen ut det jag ville ur programmet. Det gav mig så mycket att vara med.

Hur upplevde du de andra deltagarna?
– Bara tre timmar in i inspelningen betydde alla deltagare så otroligt mycket för mig. Vi var alla i extrema situationer som bara vi kunde relatera till. Det gör att man knyter band mycket enklare. När jag släppte nyheten idag på Instagram var det många som skrev i kommentarerna att de hoppades att jag skulle vinna. Men jag tycker inte man vinner det här programmet. Det här kanske låter klyschigt men om det är det någon man tävlar emot så är det en själv.

Vad var det första du gjorde när du kom hem från Skåne?
– Jag ringde min familj och mina vänner. Sen åt jag McDonalds (skrattar). Jag var så utmattad på ett sätt jag tror väldigt få upplevt.

– Kan du beskriva din tid i Skåne med tre ord?
Jag kommer säga kärlek, sårbarhet och fruktansvärt (skrattar). Nej, strunta i fruktansvärt. Alltså det var det men ändå inte. Jag säger orimligt i stället.

Skulle du rekommendera andra att vara med i Elitstyrkans hemligheter?
– Ja det skulle jag. Jag tänkte först säga att man inte borde vara med om man befinner sig på en dålig plats i livet. Men jag gjorde det när jag tackade ja, och det gick bra.

Elitstyrkans hemligheter har säsongspremiär 21 oktober på TV4 och TV4 Play