Admira, hur känns det att släppa en helt ny singel?
– Det känns så roligt! Great Å Va Straight är en av de mer populära låtarna från min enmansshow Admiras Prajd-Späck. Folk har frågat mig om jag inte ska släppa den och nu är det äntligen dags.

Låten handlar om att vara straight, är det så great egentligen?
– Låten utforskar hur det hade varit om jag inte var mig själv och istället gav mig fan på att vara straight. Jag tycker att gayvärlden fortfarande eftersträvar många heteronormativa stereotyper och regler. När jag kom ut som gay tänkte jag ofta hur mycket lättare det hade vart om jag var straight istället. Men att vara straight är inte bättre än att vara gay. Det är lite det som är kommentaren med låten. Dessutom är det komiskt att föreställa sig Admira med en bärs i handen skrikande framför en fotbollsmatch, lagom absurt! (skrattar)

Vad önskar du att Admira kunde säga till en yngre Adam?
– Jag hade sagt till honom att han får vara precis den han vill vara, prova allt han vill prova och jag hade låtit lilla Adam få leka fritt.

På tal om barndom, i oktober har filmen ”Lilla spöken Laban spökar igen” premiär och i den kan vi höra Rickard Söderberg som Pappa Spöke och du är ingen mindre än Drottningen i filmen.
– Ja, jag fick frågan att göra rösten till karaktären Drottningen i filmen. Jag älskade Spöket Laban när jag själv var liten och Laban är ju en ikon. Och just med tanke på att det fanns en personlig anknytning till filmen och att jag gärna vill skådespela mer i framtiden tackade jag självklart ja till rollen.

Vart mer ser vi Admira i höst?
– Jag kommer fortsätta med min enmansshow Admiras Prajd-Späck Ö2 Scenkonst under november och med mina föreläsningar om dragkultur.

Och tre snabba, gillar du hösten?
– Ja, hösten är riktigt bra drag-väder. Det blir inte lika varmt under alla kläder (skrattar).

Favoritfilm som barn?
– Förutom Lilla Spöket Laban måste jag nog säga 101 och 102 Dalmatinerna med Glenn Close. Jag ville bli som Cruella de Vil, och det blev jag också. Men jag dödar inga hundvalpar såklart.

Favoritlåten just nu?
– Great Å Va Straight med Admira såklart!