(Spolier alert, avslöjande detaljer om serien i artikeln.)
När de flesta precis sett klart The Perfect couple så har en ny serie tagit vid på Netflix, ”Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story”. Serien är en dramatisering av den fruktansvärda men sanna historien om Lyle och Erik Menendez som mördade sina föräldrar 1989 genom att skjuta dem i hemmet medan de tittade på tv. I rättegången mot bröderna hävdade de att de begått brottet efter att ha blivit offer för föräldrarnas sexuella övergrepp. Men killarna dömdes till livstids fängelse.

Nu kritiseras seriens skapare som är öppet gay, Ryan Murphy, för att dels glorifiera true crime och dels för att ha gjort berättelsen homoerotisk och för att antyda att bröderna hade något slags incestuöst förhållande. I ”Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story” finns flera scener där Lyle och Erik Menendez går runt i bar överkropp eller är nakna tillsammans. I en scen i avsnitt 2 kysser till och med Lyle Erik på läpparna. I en annan scen ser deras mamma hur Lyle och Erik duschar tillsammans och tvålar in varandras kroppar…
Lyle erkänner dessutom i en scen att han sexuellt utnyttjade sin bror Erik med en tandborste efter att själv ha blivit sexuellt utnyttjad av sin egen pappa.

Det antyds också starkt att Erik är queer. Det finns till exempel en scen i fängelset där Erik duschar och snabbt får ögonkontakt med en annan intern som verkar attraherad av honom. Paret börjar snart ta på sig själva och le medan de tittar på varandra.

Nu reagerar tittare och tv-kritiker på serien och anser att Murphy tagit sig stora friheter och frångått verkligheten: ”Att göra en serie som involverar incest mellan verkliga bröder, när de själva har varit offer för övergrepp och incest är helt vidrigt och vansinnigt. Jag är bokstavligen mållös” skriver en person på nätet.

En annan menar: ”Att ta en berättelse om två bröder som lidit av pappans sexuella övergrepp och förvandla det till en incestuös fantasi är hemskt.”

Serien har även upprört bröderna som sitter inne på livstid i fängelset. Erik Menendez skriver bland annat via sin frus instagram att han är upprörd över hur Murphy har ”skapat en karikatyr av Lyle med rötter i hemska och flagranta lögner som frodas i denna show. Det är tråkigt att Netflix oärliga skildring av tragedierna kring vårt brott har tagit de smärtsamma sanningarna flera steg bakåt”, menar Erik.