Allt startade med att det var samling i arbetsrummet efter att Eva Le Queen tackat för sig. Men äh, Gala var mest glad att hon klarat läppsynken så att hon fick ”play another Day”. Inga sorger här inte.

En flygrädd Vanity och hennes dragvänner skulle strax därefter genomgå dagens minichallange: Att sminka sig under kraftig turbulens. Två pitcrewmedlemmar gungade dem i tretal medan sminket kladdades över plytet. Alyssa, Soa och Nehellenia klarade sig enligt mitt tycke bäst, men det var Tessa T:s fantasifulla färgface som vann. Strax efteråt parade deltagarna ihop sig för en övning där de skulle ta varandras resväskeinnehåll och skapa varsin cocktaildress baserad på kabinväskornas innehåll.

Soa gick med Vanity, Kween med Gala och Tessa med Alyssa. Nehellenia blev vald sist och fick slå sig ihop med Pythia och Kitty. Det blev en inte så lyckad throuple då Nehellenia spelade offer direkt och gnällde och grinade om tyget till hennes cocktaildress. Kitty kallade henne då för en otacksam ko i en synk.

Men Mooo-ving on: Efter lite snack med Ru om design var vi äntligen på catwalken. Amerikanska modellen Jasmine Tookes var veckans gäst och drottningarna gick modevisning under parollen ”It´s 5 O´Clock Somewhere”. Alltså, cocktail’o’clock nånstans.

Alyssa lyckades bra i sin Katy Perry-hyllning i blått och guld, Tessa T var riktigt elegant i svart och spets och Kween bjöd en punkig cocktail i rött med vingar. Gala Varo hade nåt i svart och guld som inte imponerade och Kitty såg ut som en amatörhyllning till After Darks La Dolce Vita. Detta medan Nehellenia, trots tårar, ändå hade lyckats få till nåt bra i lila. Vanity var mest avantgarde i sin spraymålade grönsvarta historia, och Pythia gjorde det som vanligt snyggt i guld.
Bästa kommentaren: ”Mohawks More problems” (Ru)

Alyssa, Kitty och Nehellenia var alla safe, vilket väl var ok. Men snart lackar jag på Kittys mediokra looks och kräver en bottenplacering. Nå, Tessa T, Kween och Pythia var alla rättvist i toppen.
Jag förstår inte alls varför Michelle var ”stolt” över Soas hemska skapelse som satt så illa. När man enbart virat in sig i gult tyg så hamnar man ju givet i botten? Vanity var åter i botten, tyvärr. Men det är ljuvligt att se hennes interaktion med Ru. Det känns som att Ru uppskattar Vanitys kvicka komiska ådra. Gala utgjorde den sista botten-kandidaten: ”Inte riktigt där” var den allmänna uppfattningen.

Tessa Testicle vann helt rättvist dagens utmaning, medan Gala Varo och Soa de Muse till Vanitys förvåning (och glädje) fick göra upp om att få stanna. Det var såklart en rimlig duell baserat på deras catwalk-looks. Bang Bang med Ariana, Jessie J och Nicki Minaj blev veckans låt och Soa mimade uselt.  Hon såg ut som att hon tvingats till ”quick drag” innan hon gick ut på scenen. Vad hände där? Nåja, Gala Varo vann rättvist och vips var det bara åtta kvar.