– Det var den sjukaste äran att få frågan om att vara med, och det har inte känts på riktigt förrän nu när det blivit offentligt att jag är med. Jag har fått en otrolig kärleksvåg över mig med bara hejarop och pepp, berättar Vanity Vain för QX inför premiärhelgen av serien.

Vanity, som kom trea i Drag Race Sverige och sedan dess livnärt sig på sitt artisteri, är utvald att tävla mot Alyssa Edwards (USA), Kitty Scott Claus (UK), Kween Kong(Australien), Pythia (Kanada), Soa de Muse (Frankrike), Tessa Testicle (Tyskland), Athena Sorgelikis (Belgien), Eva Le Queen (Filippinerna), Gala Varo (Mexiko),Miranda Lebrao (Brasilien) och Nehellenia (Italien).

– Det var en självklarhet att säga ja. Eftersom Drag Race Sverige var så ångestladdat för mig fick jag nu en chans att ha kul och inte lägga så mycket press på mig. Sen var det såklart lite läskigt att tävla internationellt och med Mama Ru som en del av det (skrattar).

Vad är skillnaden mellan Vanity innan Drag Race Sverige och nu?
– Jag är mer sann mot mig själv och gör det jag själv tycker om, då går det som bäst. Under Drag Race Sverige var jag inte säker på vem jag var. Jag var lite av allt då, nu är jag lite mer nischad. Vanity är ”The Popstar”, en 80-90´s superstar. Sången har blivit en stor grej för mig och nu är ju Creatures of The Night ute.

Hur skulle du sammanfatta upplevelsen?
– Professionell. Alltså, vilken produktion! I Sverige var det första gången för alla som var med i produktionen att göra något sånt här. Här var det sådant flöde. Inte en sekunds väntan utan allt rullade på som ett pussel.

Kollade du upp vilka de andra var innan?
– Nej, jag ville inte kolla upp dem utan ha en ”fresh mind”.  Jag visste ju hur jag själv presenterades i Drag Race Sverige, som lite småsur (skrattar).  Jag ville inte ha en förutfattad mening om någon. Och gruppen av queens var fantastiska. Nu har jag sett deras serier efteråt och blivit så starstruck.

Hur var det att gå in i det här sammanhanget?
– I en ny grupp håller jag låg profil i början och tänker på vem jag är i gruppen. Och jag hade aldrig rest själv så långt bort i hela mitt liv. Men jag hittade min plats och de jag kom mest nära är Gala Varo från Mexiko och Soa de Muse från Frankrike. Men vi var alla väldigt tighta under inspelningarna.

Har ni deltagare kontakt fortfarande?
– Ja, Gud ja! Vi har vår lilla chattgrupp där vi skriver hela tiden.

Flera jag pratat med har hyllat din engelska i trailern, hur var det att spela in på ett annat språk än svenska?
– Jag tror min humor kommer fram lättare här. På svenska låter jag kall och nonchalant, och det är faktiskt lättare att kommunicera min humor på engelska. Jag blev förvånad när jag hörde mig själv i trailern eftersom jag trodde att jag pratade engelska med svenska de luxe-brytning. Men det låter ju ganska bra (skrattar).

Känner du dig som en del av Drag Race-communityt?
– Ja, verkligen mer nu än efter svenska programmet. Många ser programmen uppdelade över vad som är franchise, och vad som är med RuPaul som programledare. Så har jag sett det själv också, så det är inte så konstigt.
Kände de andra deltagarna till Drag Race Sverige?
– Många har inte fattat att ”Sverige” och ”Sweden” är samma sak, men majoriteten hade sett lite av säsongen. Folk hade en tanke om att jag skulle ha en lite aggressiv sida efter att de sett mig i Drag Race Sverige, men sån är jag ju inte.

Hur har dina svenska dragsystrar känt kring att du blev den ”utvalda” från Sverige?
– De har inte visat någon avundsjuka, utan varit glada för mig. Visst, jag har hört att det varit lite jobbigt att vissa inte blev utvalda men det hade det ju känts för mig också. Men jag tror detta bara är början av en All Stars-boom för Sverige och jag både hoppas och tror att fler från vår säsong får chansen i olika sammanhang.

Vad tar du med dig från den här upplevelsen?
–  Jobbar du stenhårt så kommer du dit du vill. Jag tror stenhårt på att manifestera till 100 procent, då händer det. Jag är jävligt stolt att jag gjorde det och att fler nu kan bli del av ”The House of Vain”.

Ikväll 17.30 håller Blue Oyster Bar extraöppet för en tittfest av Drag Race Global All Stars och detta görs med Miss Petersson och MartinCarl. 18:00 blir det försnack med Vanity Vain på Scenen och 18:30 ser man avsnitt 1 tillsammans, och sen avsnitt 2 kl 20:00.