Till helgen väntar Way Out West 10-12 augusti i Göteborg och Slottsskogen,. QX har dammsugit programmet och hittat de mesta HBTQ+inslagen. Bland den namnkunniga uppställningen döljer sig nämligen ett antal queera akter som kommer att frälsa festivalpubliken till helgen…

TORSDAG

♠ New Yorkska singer-songwriter Caroline Rose gästar Stay Out West med sin indie/folkpop.
Torsdag 10 aug
13.30 Musikens hus

♠ QX har redan skrivit om queera göteborgaren Venus Anon som inspireras av såväl Googoosh och Timbalands musik, och nyligen släppte debutsingeln Jessie.
Torsdag 10 aug(fredag)
00.15 Scandic Göteborg Central

FREDAG

♠ Brittiska indiepop-artisten Arlo Parks är bi och massnominerades till 2021 års Brit Awards för plattan ”Collapsed in Sunbeams”. Största hiten heter Eugene och har 60 miljoner streams.
Fredag 11 aug
16.10 Azalea

Arlo Parks

Christine & The Queens är Héloïse Adélaïde Letissier AKA Chris Letissier, en pansexuell genderqueer artist som anser att det inte behövs operationer eller hormoner för att en ska ha rätten att ha trans-identitet. Största hiten är fantastiska Tilted vars streams nu är uppe i +100 miljoner.
Fredag 11 aug
17.15 Flamingo

♠ Norska electropop-artristen Aurora är bisexuell och sa i en intervju med brittiska The Independent att hon gillar att utforska saker och ”om du älskar allt runt dig kommer du att älska dig själv”.
Fredag 11 aug
21.10 Azalea

LÖRDAG

♠ Bella Sarris är en australiensk dj som drivit pop-upbaren JUS i Stockholm, och en en vinkännare av rang.
Lördag 12 aug
13.30 Dungen

♠ Amerikanska indiepop-bandet Muna består av Katie Gavin, Josette Maskin, och Naomi McPherson som alla tre är queera, och McPherson är icke-binär. De ligger bland annat bakom Britney-covern Sometimes till gayfilmen Fire Island, och har gett oss quuera anthemet Silk Chiffon med Phoebe Bridgers. Sajten Queerty har också lyft fram dem som en av 50 hjältar som gjort USA mer jämlikt och accepterande.
Lördag 12 aug
14.30 Linné

♠ Dj:n och musiken The Blessed Madonna, har beskrivs som ”gender non-conforming” och kom 2016 ut som bisexuell. Fred Again-samarbetet Marea (we´ve lost dancing) heter största hiten som det dansats till över 226 miljoner gånger om man ser till streamsen.
Lördag 12 aug
15.00 Dungen

♠ Amerikanska indierockaren Snail Mail är lesbisk och har sagt att hennes utkomst verkligen utvecklade henne som person, men hon hatar att prata om det eftersom det inte rör hennes musik.
Lördag 16.10 Linné

♠ Amerikanska indierock-gruppen Boygenius består av lesbiska Julien Baker och Phoebe Bridgers som är bisexuell och haft relationer med musikern Ryan Adams och Normala människor-skådisen Paul Mescal. Lägg därtill queera Lucy Dacus vars sexualitet ligger närmst pan/bi enligt henne själv.
Lördag 20.30 Azalea

♠ Wienfödda artisten Salute är bisexuell och har gjort en omtalad remix av Sam Smiths Money On My Mind.
Lördag 12 aug
21.45 Höjden

Salute

♠ Dj Jennifer Cardini är en stor dj-stjärna som alltid stöttat det queera communityt.
Lördag 12 aug
Scandic Göteborg Central 23.30