– När jag skrev texten hoppades jag även att den förhoppningsvis kan hjälpa någon där ute som går igenom en tuff tid.
När Darin befann sin  i Santa Monica och gick igenom en tuff tid var det tänkt att han skulle skriva ännu en låt på engelska efter succéerna med Can’t stay away, Superstar och Satisfaction, men det blev ingen engelsk låt. Det blev en svensk. Det var som att den här svenska låten tryckte på och ville fram har Darin sagt.
Starkare fortsätter i samma spår som Darins tidigare stora svenska hits som han levererat de senaste åren. Inget oväntat, inget nytt, något mer återhållsam, men fortfarande både bra och direkt. När han sjunger textraden ”Och när livet inte är så lätt, snälla öppna upp dig själv…” lyfter det och Darin sjunger fantastiskt bra – och när låten som bara är 2 min 25 sek lång (!) är slut så trycker jag på repeat, igen – och igen.
I höst kommer ett nytt album och då ska Darin ut på sin störta Sverigeturné på flera år med start i Linköping 29 september.
Nu vill jag se Darin på Stockholm Pride i sommar, där han ger oss en smakprov på vad vi kommer få se i höst, snacka om att han skulle skapa regnbågseufori!