Brittiska rugbydramat In from The Side handlar om färskingspelaren Mark (Alexander Lincoln) som får ihop det med toppspelaren Warren (Alexander King) efter en blöt festnatt ute på krogen. Filmen har blivit en snackis i brittiska gaykretsar  och har i skrivande stund fina 6,9 i snittbetyg på filmsajten IMDB.

Huruvida huvudrollsskådespelarna privat spelar för regnbågsflaggan har hittills varit dolt i mörker. Kanske särskilt med tanke på hur Heartstoppers Kit Connor tvingades komma ut som bi efter påtryckningar från fans om att definiera sin sexualitet och inte ”queerbaita”.

Fans från hela världen har hyllat skådisarna för insatserna i filmen i deras Instaflöden, och i veckan fick vi svar på i alla fall hur det står till med Alexander Lincoln då en av hans följare försiktigt ifrågasatte hans sexualitet:
Jag älskade filmen och dess skådespelare är fortfarande väldigt snygga, men jag tror ändå att skådisarna utger sig för att  vara gay trots att dom inte är det. Är det bara jag som undrar?”

Alexander Lincoln var inte sen att själv kommentera detta: ”Tack så mycket – uppskattar det!!! Och nej, jag är inte straight”.

Detta är den första gången som Alexander Lincoln rättframt kommenterar sin sexuella läggning, och han tackas nu av flera fans för att han gör så. 145 personer har gillat kommentaren och en av hans följare skriver: ”Att se dig säga detta på Instagram betyder mer än du förstår”.
Diskussionen efter Lincolns kommentar är dock i full gång efter att en användare skriver att han måste vara mer specifik: ”Han måste visa sina följare att se skillnaden mellan vad det betyder att vara gay, och att inte vara straight”. @mills_polo skriver vidare att de flesta gaykillar gillar etiketter och menar att communityt kämpat hårt för att komma dit vi är idag och att det i dessa tider är extra viktig att stå upp för sin läggning och inte antyda att sexualiteten är flytande: ”Vi föds gay, och vi har höga suicidsiffror på grund av att många går igenom identitetskriser. Gaymän är inte på ett spektra, förvirrade eller bisexuella, eller med flytande sexualitet
De flesta hyllar dock Lincoln för hans uppriktighet och menar att han inte alls har en skyldighet att vara mer specifik än så här.

In on The Side har märkligt nog fortfarande inte fått någon svensk distributör, men får amerikansk premiär den 23 januari.