Superstjärnan Harry Styles gör succé med sin pågående världsturné, och är också igång med att marknadsföra två filmer där han spelar huvudrollen. I höst får vi se honom både i thrillern Don’t Worry Darling på bio och i romantiska triangeldramat My Policeman på streaming.

Vi är särskilt nyfikna på den sistnämnda, där Styles spelar en homosexuell polisman i 1950-talets Storbritannien, en tid då det var olagligt att vara gay. En ny intervju med tidningen Rolling Stone ger oss lite detaljer kring filmens bögsexscener, samtidigt som artisten och skådisen nämner att han själv varit osäker på sin läggning:

– Jag tror att alla, inklusive mig själv, har gjort den resan där man funderar över sin sexualitet och blir mer bekväm med den, säger Styles.

– Men det här är inte ”en gayfilm om två killar som är gay”. Den handlar om kärlek och om förlorad tid, enligt mig.

Ur filmen My Policeman med Harry Styles

I intervjun berättar Styles också hur regissören Michael Grandage ville skildra sexscenerna mellan honom och David Dawson på ett mer verkligt sätt.

– Så mycket bögsex på film handlar om två killar som bara kör järnet, och då försvinner ömheten. Det måste finnas folk som ser filmen och som levde på den tiden då det var olagligt att vara gay, och Michael ville visa det som det var – det varma, kärleksfulla och emotionella.

Gayrykten har förföljt Harry Styles i många år – likaså anklagelser om queerbaiting – men själv har han valt att inte sätta någon etikett på sin sexualitet. Styles säger i intervjun att han värnar om sitt privatliv, även om media har luskat fram att han och regissören Olivia Wilde är ett par. Han tar dock sina chanser att kämpa för HBTQ-samhället och har ofta hjälpt fans att komma ut under sina spelningar.

My Policeman släpps på streamingtjänsten Prime Video i november.