Elitstyrkans hemligheter är tillbaka med en ny säsong och den här gången finns Andreas Nilson med bland deltagarna. Andreas är träningskillen som är 38 år och bor med pojkvännen Simon i Stockholm.
Under åtta veckor, med start 24 februari, får vi följa Andreas och 17 andra deltagare när de genomgår några av världens tuffaste utmaningar. Under ledning av före detta elitsoldater tar deltagarna sig igenom en uttagningsprocess liknande den som görs för att bli soldat inom svenska försvarets elitförband SOG – särskilda operationsgruppen.
Med begränsad tillgång till mat och vatten, lite sömn och tuff press tvingas rekryterna en efter en ge upp och lämna programmet, till slut är det bara de allra mest uthålliga som tar sig hela vägen.

– Jag har genomgått de sjukaste dygnen jag upplevt, säger Andreas. Under fysiskt och mentalt tuffa övningar varvat med i princip noll mat och minimalt med sömn har vi pressats till det yttersta. Sjukt nog var det en av mina största drömmar att få delta för att bli fysiskt och mentalt nedbruten – och nu fick jag chansen!

Premiär torsdagen 24 februari 21.00 på TV4.