Erik Elias Ekström, hur känner du inför kvällens program?
– Ikväll ska jag sjunga en sång som många har höga förväntningar på att jag ska göra bra, You’re Beautiful av  James Blunt. Både juryn, men även många följare har hört av sig och önskat att jag sjunger just denna sång. Så det känns allvarligt. Men jag gillar också allvarliga stunder. Det finns mycket att hämta från dem.

Hur glad blir du om de ropar upp ditt namn och du får sjunga?
– Det har varit en hel galen känsla hittills. Att bli framröstad. Det är en extrem bekräftelse och ger en grym energiboost som jag i stunden efter kan ta med mig in i framträdandet. Kan tänka mig att om detta skulle hända även ikväll blir allt extra förhöjt, då det finns en oro i mig att det inte går vägen ikväll.

Ja, förra veckan fick du ju några tuffa ord från juryn efter att du framfört Magaluf av Orup, hur känns det inför ikväll?
– Jag tycker mig se en tydlig korrelation mellan att ”få tuffa ord från juryn” och att ”åka ut”. Så ikväll är jag absolut orolig. Även om jag håller alla mina tummar och tår att jag går vidare.

Vad skulle vara jobbigast med att åka ut?
– Jag föreställer mig att det skapar ett enormt tomrum när något så här stort och intensivt tar slut. Jag undviker gärna den känslan så länge det går. Så en får gärna rösta, fisk fisk (skrattar)!

Hur har den senaste veckan annars varit?
– Den har varit magisk. Två av min närmsta har fått en son. Så nu finns det ytterligare en liten regnbågsfamilj som förgyller denna jord. Hurra!