Skärtorsdag innebär öppningen för klubben Rebound på Bonden strax nedanför Skatteskrapan. Klubben samlar alla queer-folk som gillar allt från indie till electro och premiärkvällen levererar Tove musiken. I dörrens tår Ribban och klubbens nästa fest är inbokad till den 23 april.
Rebound i QX GayMap
Några kvarter längre bort blir det Queerpunk på Judy’s, restaurang Roxys källare. ”Queers, Beers and Rears är en stockholmsk bastard till New York-klubben med samma namn. ”Kom och stöd revolutionen, fira synden och blasfemin på den heligaste av helger” är klubbens budskap.
Queers, Beers and Rears i QX GayMap
Dessutom kan vi tipsa om att skivbolaget Hed Kandi har fest på Ambassadeur med Dj John Jones och Live Vocals av Mc Choral och på SLM är det extra påsköppet torsdag kväll fram till midnatt.
Hed Kandi i QX GayMap
SLM i QX GayMap

På långfredagen gör Connection come back som klubbkoncept i Stockholm. Tillsammans med Xplore har de fest på Trädgården. Dj Inca och Christer Borman återskapar stämningen från Club Connection och adderar Xplores nya vibbar. I barerna står ”de snyggaste gayprofilerna. De är unga, nya och fräscha” förklarar klubbarna i sin festpresentation.
Xplore i QX GayMap
Ett annat samarbete som sätter prägel på Påskhelgen är det mellan Guldrummet och söndagsklubben GTDS (Gay Tea Dance Stockholm). Fredag och lördag har de arrangemang på Ambassadeur med Niklas Paus respektive Marcus Ullmarker som DJs. Guldrummet passar på att dela ut VIP-kort till alla som kommer så att man framöver kan gå förbi Ambassadeurkön och direkt in i Guldrummets klubblokal. VIP-korten delas ut av undersköna värdinnan Krizz Dee Light som numera låter sina långa spiror glida fram såväl på Göteborgs som Stockholms asfalt. På söndag fortsätter så den långdragna festen på GTDS hemmaplan Collage vid Ingmar Bergmans Torg. Marcus Ullmarker spelar!
Guldrummet i QX GayMap
GDTS i QX GayMap
Paradise har två dansgolv öppna och på scen Diamond Dogs som presenterar en påsk-show med överraskningar. På stora golvet spelar Andreas Graveleij schlager och hits och i Panoramabaren är det Jonas Lindewik som spelar house och RnB.
Paradise i QX GayMap
Fler fester på Långfredagen; Blackie har öppet på Knast, Lezzie Friday har Nettan från Club K på besök som spelar hits och SLM har baren öppen, trots att halva lädergänget är i Berlin!

På lördag är det förutom Guldrummet versus GDTS på Ambassadeur även dans på SLM med Micke Hi som Dj. På klubben Libra är det Anders Sewerinsson som spelar i Panoramabaren. På stora golvet visar sig Libra-gängets många Berlinresor ha gett resultat! Nu på lördag kommer Marc Nuit från bland annat Kit Kat Club som spelar klubb, techno och progressive house. Hans devis: ”Ein Club-DJ ist keine jukebox!!!”. Antar alla fattar annars: en klubb-dj är ingen jukebox!.
Libra i QX GayMap
VikingBears har påskfest på båten Swedish Islander intill Patricia på Stadsgårdskajen. 19.00 börjar påskbuffén och så blir det eftersläpp mellan 22-23.
Björnarnas påskfest i QX GayMap

Ledigt på måndag så på söndag lär det bli mycket folk på GTDS och Patricia kör vidare sina söndagsklubbar. Läderklubben SLM har dessutom extraöppet.

Och hela helgen är det garanteras fullt med folk på Mälarpaviljongen (sol utlovas), Torget där Dj Jeanette är inbokad torsdag, Dr Beat fredag och Dj Fisher lördag. Brunch 13-17 lördag och söndag.
På Göken är det soliga dagar öppet på uteserveringen. Ett bra tips är att om det är fullt så ligger afrikanska krogen Chakula vägg i vägg. Barhopping rekommenderas! Göken har öppet från 17 långfredag och påskafton och från 12 på påskdagen.
Intakt på Kungstensgatan har öppet hela påskhelgen med DJs torsdag till lördag och musikQuiz på söndag. Side Track har påsköppet torsdag till lördag och vill man njuta skumpa är ett bra tips att ta sig förbi mixade Restaurang Stockholms Champagnebar på Centralstation.
Stockholm i QX GayMap

GÖTEBORG
Straightvänliga Bee Kök & Bar firar ett år och 8000 sålda räkmackor (!) på skärtorsdagen. Från klockan 16.00 och till stängning. På fredag öppnar man så sin satsning Late Night då Dj Mårten drar igång musiken efter att köket stängt 22.00.
BeeBar i QX GayMap
På långfredag öppnar klubben Dusty Pink på Styrbord Babord. Tech/house är musikstilen, mixad publiken och Dj är Pjotr tillsammans med Utter.
Dusty Pink i QX GayMap
Gossip har självklart öppet och det hela Påskhelgen. Stjärttorsdag med schlager, baröppet fredag, påskfest med 90-talsmusik lördag och så öppet till 03 söndag.
Gossip i QX GayMap
Gretas firar påsken genom att ha extraöppet skärtorsdagen till 03.00. Och självklart hela stället öppet 21-04 långfredag och påskafton.
Gretas i QX GayMap

MALMÖ
På A2 blir det Berlin/Malmöklubben Captain Kinky Pinky som ordnar fest torsdag kväll. Live på scen står Cindy Wonderful (Berlin/USA). Uppställningen av DJs är som alltid imponerande; Team Hotboyz från Köpenhamn, Katja Gustafsson, Staffan Lindberg, Bruno Brakskit, HeaterStars, Femme-Tastic, Miss Madde, Siv Saliv, Cowgirl, Mati och Hud….
Captain Kinky Pinky i QX GayMap
Mer queer blir det på fredagen då TomBoys har fest på Bononi. I Dj båset står Undine och levererar queer rock till sen natt.
TomBoy i QX GayMap
På lördag står Miss Li på Babels scen med tillhörande fest medan man på Wonk har Twisted Easter Gold Party. Joe och Magnus spelar ”dirty electrobeats” och Deejay Jonny sköter schlager och pop. Boende i Danmark kommer in gratis mot uppvisande av tågbiljett!
Babel i QX GayMap
Wonk i QX GayMap
SLM Malmö har stängt över påsken – alla har dragit till läderträffen i Berlin helt enkelt!
Berlin i QX GayMap

LANDET RUNT
RFSL Borås har påskfest med Tranzmission på scen. Hos RFSL i Kristianstad är det fredagspub på Heaven. Pub Joy i Linköping har öppet med Påskpub och temat Jesus Christ Superstar på långfredag. I Uppsala är det Club Orchidea på skärtorsdag! Äggxtra äggande blir det lovar arrangörerna.