Stockholmshunken och synk casting-modellen Frank Mannerstål, 31, scoutades till Stockholmsgruppen för fem år sedan och har sedan dess synts i stora kampanjer för bland andra Jaguar fragrances for men och i vintras kunde hans ansikte ses över hela Stockholm i en stor kampanj för Stadium, och nu syns han alltså i ett tolvsidorsuppslag i nya numret av Dorian Magazine.

I nya numret av Dorian Magazine får du hela tolv sidors uppmärksamhet, hur känns det? Var det ett kul jobb?
– Det är självklart otroligt roligt. Det är alltid en ära när någon vill att ens ansikte ska representera deras företag eller tidning.
Jag har själv inte hunnit se tidningen men min mamma har skvallrat. Hon sprang iväg och köpte den så fort hon kunde. Hon är mer engagerad i min modellande än vad jag är! haha

Hur stor ego-kick får du av att se dig själv i tryck i en tidning? Är det en stor del av jobbet som lockar?
– Klart det är en ego-kick! Skulle ljuga om jag sa något annat. Men det lägger sig efter två minuter och sen är allt som vanligt igen. Jag blir gladare för pengarna än jag blir för exponeringen. Men visst, man blir ju lite stolt när man ser sitt ansikte tapetserat över hela stan som det var när jag gjorde Stadium-kampanjen. Men det har aldrig varit det som lockat mig till att fortsätta med det här. Det är helt enkelt ett extra-knäck, om än ett väldigt bra betalt sådant. It´s all about the money bitches! Haha!

Ett av uppslagen i nya Dorian med modellen Frank Mannerstål

Varför valde du att bli modell och hur länge har du jobbat som det?
– Jag blev tillfrågad om jag ville ligga på Stockholmsgruppen för ca 5 år sen och jag tänkte varför inte. Jag hade väl som så många andra unga drömt lite om att få modella. Kanske mest för att det är ett betyg på att man ”duger” uteseendemässigt, vilket är så viktigt när man är yngre och för att det var ”coolt” att vara modell. Jag såg upp lite till sådana när jag var yngre, de tillhörde det snygga folket liksom. Nu vet jag bättre! Skratt!

Vilka är de största respektive roligaste jobben du gjort?
– Det största hittills är världskampanjen för Jaguar Fragrances. Det är väl egentligen den enda världskampanjen jag gjort. Sen har jag gjort en hel del för utlandet men inget så stort. Hoppas såklart jag får chansen i framtiden att göra något mer sånt!
– Men den roligaste är nog den för Dorian. Tyckte om att jobba med dem. Kul och sköna killar!
Kul är annars när jag fått jobba med min kompis Magnus Flobecker. Fin vän och grym stylist. Annars är plåtningar sällan roliga på det sättet. Man sitter mest med mobilen eller läser medan man väntar. Eller så sitter man och berättar sitt livs historia för en nyfiken sminkös.

Du har tidigare påpekat att modelljobbet inte är så glamouröst som det verkar, vad inom yrket är det som är/respektive inte är glamouröst? Vilka är för- och nackdelarna med jobbet?
– Oj! Jag tror många har en uppfattning av att det är ett glammigt jobb. Det hade i alla fall jag innan jag började. Vad man inte vet om eller ser på bilderna är att det är lååång vänta ibland mellan bilderna. Det kan vara iskallt. Jag gjorde bland annat en plåtning för Vodaphone i Tyskland där jag fick stå på ett garagetak, iförd bara en tröja och kavaj under 4 timmar. Det var jävligt kallt kan jag säga. Sen har fotografen mage att säga ”se inte så ansträngd ut: smile!”. Då vet man inte ens om det är värt pengarna. Haha! Men annars är det självklart pengarna som lockar mest. Även om Sverige har dåligt betalt jämfört med resten av världen.

Du är en väldigt snygg kille; hur behåller du hunkstatusen och hur håller du dig i form?
– Haha! Tack, men vet inte om jag har någon hunkstatus direkt. Har kommit till den åldern att jag inte orkar bry mig så mycket om vad andra tycker. Uppskattning och komplimanger är underbart men jag är jag och jag är som jag är. Kan nog både se lite sur och svår ut enligt många. Har mest med blyghet att göra dock och inget annat. Jag är en glad skit!
– Men tänker jag hunk så tänker jag kropp och visst tränar jag en hel del, 3-5 ggr/vecka. Dels för avkoppling och dels för utseende. Det rensar hjärnan bra och gör så att jag trivs med min kropp. Man kan aldrig träna för 100 % för någon annans skull. Viktigast av allt är att man gör det för sin egen skull tror jag. För att må bra och att trivas med sin kropp. För en hel del bögar är bastun höjdpunkten på träningen, för mig är det träningsvärken dagen efter!!

Vad har du på gång här näst?
– Jaa du. På kort sikt ska jag bota min förkylning men på lite längre sikt är det Berlin som gäller. Om allt går i lås åker jag ner i slutet av sommaren. Var där nere för någon vecka sen och hade möten med lite agenturer. Det gick super, så nu kommer jag ha en av Berlins bästa agenturer, seeDS management, som representera mig. Det känns väldigt kul.
– Berlin är en fantastisk gaystad som jag verkligen kan rekommendera svenska bögar. Dess historia gör den till en av de intressantare städerna i Europa tycker jag. Tror att det kommer hända mycket där de närmsta 10 åren. Jag kommer sakna familj och vänner men det känns som om det är nu eller aldrig att flytta på sig.
– Jag älskar Stockholm, för det mesta, men kan tycka att det känns lite litet här. Tror att många i Stockholms gayvärld kan hålla med! Skratt!


Ett av uppslagen i nya Dorian med modellen Frank Mannerstål

Dorian Magazine no 05 2009 finns ute nu.