STOCKHOLM
Osedvanligt många fester arrangeras denna sista helg innan plånboken fylls på. Men vårkänslorna är här och lusten att gå ut ökar i takt med att temperaturen stiger och solen börjar titta fram.
Porslinsfabriken har den ambulerande gayklubben Why Not sin fest på fredagskvällen med temat vårdagjämningen. Bra musik i en av stans snyggaste lokaler utlovas. För att komma in skall du registrera dig som medlem via deras hemsida.
Why Not i QX GayMap
Momma är det klubbkväll Lezzie Friday som denna gång har Dj Janna som spelar 50-60-tals rock, pop och soul. Momma har varje fredag Lezzie-klubb, alltså klubb för flator med vänner.
Lezzie Friday i QX GayMap
Läderklubben SLM har uniformstema i helgen. På fredag är det strikt uniform och lokalen är dekorerad så att alla killar som gillar uniformer av alla de slag skall känna sig välkomna. På lördag gäller ”vanlig” dresscode och Dj för kvällen är Geoff Gains som levererar house.
SLM i QX GayMap
Blackie uppmärksammar att våren är här! Alla fula vinterjackor slängs liksom ”kistorna” av ångestdämpande medel. Fröken mars och Dj Sophan sprider vårlik och sexig musik medan Sugarmamma och Tommie tar emot alla lättklädda gäster.
Blackie i QX GayMap
Som vi tidigare skrivit blir det ett ”release-battle” mellan Ambassadeur där Guldrummet ligger och Paradise på Kolingsborg. Velvet tar city och Lili & Susie tar med Diamond Dogs över Slussen.
Guldrummet i QX GayMap
Paradise i QX GayMap
Nya gayhaket Intakt är nu fullt ut igång med sin helgsatsning på Djs och musikQuiz. Torsdagar Dj Anna, fredagar Dj Bonnie and Clyde, lördagar Dj Sandra Benarba och så MusikQuiz på söndagar. Allt kompletterat med supergod mat alla dagar utom måndag då Intakt är stängt.
Intakt i QX GayMap
I Gamla Stan har Torget Dj torsdag till lördag. Fredag kväll är det Dr Beat som spelar och lördag brunch sköter Frank musiken.
Torget i QX GayMap

På lördag blir det Hootchy KootchyKägelbanan vid Mosebacke. Denna gång firar burlesk-entusiasterna gamla tiders superhjältar och busar. Wonder Woman, gudinnan Diana och Mad Martha är några av festens förebilder.
Miss Indigo Blue, Robert Fux som Master Martha står på scen och Stockholm Swing All Stars är kvällens orkester. Dj är Pjotr och Rip Roarin Mary Lou.
Hootchy Kootchy i QX GayMap
På Gay-houseklubben Libra spelar Dj MOD på stora golvet medan Panoramabaren tas över av Anders Sewerinsson som spelar hits. Förra helgen meddelas att det var långa köer så kom i tid. Väl inne utlovas energi, svett och grymma housebeats.
Libra i QX GayMap
Lördag innebär även Guldrummet, SLM och så för killar som gillar lättklätt och sexigt utan alkohol har påhittiga videoklubben 10dency specialfest ”Jocks & Boots”.
10dency i QX GayMap

Uppe på Söder har Side Track Dj och mat för SLM-grabbar och förfestare av alla sorter och stilar. Runt hörnet ligger gaytäta Morfar Ginko. På Nytorget är det förutom Momma restaurang och bar Roxy som lockar en mix av hbt och Söder-folk. Restaurang Stockholm i Centralstation satsar på gaypublik genom att locka med sin champagnebar. På Kungsholmen styr folket till Göken för mat eller kalas i baren. Är det fullt spiller man över till afrikanska restaurangen Chakula.
Restaurang & Bar, Stockholm i QX GayMap

I Göteborg har Ladies of the Night fest på fredagskvällen. Klubben är för ”tjejer som gillar tjejer som är intresserade av BDSM”. Vill du gå så föranmäl via deras hemsida då även platsen där festen hålls meddelas.
Ladies of the Night i QX GayMap
Gossip, Bee Kök & Bar och Gretas har öppet fredag och lördag. Gossip även söndag. Gaysnälla klubben Styrbord Babord har Andreas Kleerup på besök fredag och Klubb Reibakken på lördag.
På lördag är det queer fest på Haket. ”I Dance Alone” heter klubben där Dj Yrla och Karolinek spelar förutom den tid då MAG står på scen.
I Dance Alone i QX GayMap
Klubb & Fest, Göteborg i QX GayMap
Restaurang & Bar, Göteborg i QX GayMap

I Malmö har Wonk fredagsöl och på lördag blir det Twisted Nation Party med Dj-uppsättningen Joe, Magnus och Inca.
Wonks evenemang i QX GayMap
Babel är det fest med Kontra-musik. Dj Coolof, dvs Olof Dreijer/The Knife gästspelar. Kvällen inleds med att Karin Dreijer Andersson har konsert som Fever Ray.
Babel i QX GayMap
Läderkillarna på Ystadsgatan har gemensam fest med bröderna i Köpenhamn. Kink Link är temat som inleds redan på fredagen i den danska huvudstaden. På lördagen är det sillsexa (föranmälan krävs) i Malmö från åtta och klockan tio öppnas det för eftersläpp.
SLM i QX GayMap

PITEÅ
För andra året firas Winter Pride i Piteå. På fredagskvällen är det drogfritt kalas med dragshow av Malmö-gruppen New Illusions och livebandet StörningsjourenStadshotellet. På lördag fortsätter festen, denna gång med alkohol och liveshow med Lisa och Henke liksom New Illusions. Bägge kvällarna är Rooni Dj.
På lördag dag blir det dessutom arrangemang på Polstjärnan och klockan 11.20 går en Prideparad från lokalen till Bio3:an där det blir tal av bland andra Max Rönnblom från RFSL Ungdom Nord, kommunalrådet Helena Sandberg och Europaparlamentarikern Hélène Goudin (junilistan). På Bio 3:an fortsätter sedan programmet med föreläsningar, performance och biovisning.
Winter Pride i QX GayMap

Landet Runt
I Sundsvall blir det fredag kväll Club AlexisStadshuset med Visual Club Show på scen. I Umeå slår Babylon upp portarna på Scharinska. I Kristianstad är det fredagspub på RFSL. Lördag är det RFSL-disco på Magasinet i Borås.
Helgens fester landet runt i QX GayMap