– Det är jättekul att bli vald, och jag tror jag kan tillföra mycket när det gäller klädkoder och fetischer. Det här med dresscode är ju en het fråga i föreningen, och hur hög ribba vi ska ha, säger Mats Harju.

Vad är den viktigaste frågan när det gäller dresscoden?
– Det handlar om att hitta balansen i allt. Är vi inte tillräckligt strikta förlorar man glädjen med välklädda killar, och är vi för tillåtande tappar vi grunden vi står för. Jag tycker vi ska ha en hög nivå på klädkoden, men vägen dit är inte förbud utan positiva samtal med medlemmarna. Det är inte så att det är två läger, men det finns de som tycker att SLM är ett häftigt ställe och vill se folk som är fetischklädda, men som inte är det själv. Det får inte vara för många som bara kommer i jeans och t-shirt.

Hur jobbar klubben med återväxten?
– Det är ett ökande medlemsantal och det är ett arbete som styrelsen jobbat med sedan tidigare. Vi var med i Pridepark och det var lyckat. Det handlar om att nå ut till breda massan och hitta dom killar som är sugna på det här med fetischer. För några år sedan tillät vi sportkläder inom dresscoden, och vi får anpassa oss med tiden. Nu ser man mycket sportkläder i läder av typen adidasbyxor med revärer i tunnt skinn. Det gäller att varsamt utveckla varumärket, vi ska inte bli ett museum!

Hur står sig klubben i en internationell jämförelse?
– Jämför man med den europeiska scenen så får vi mycket uppskattning över att vi håller hårt på klädseln. Kommersiella ställen tummar på dresscoden, och det gör att vi behåller vår unika position.

Hur kom du själv in på läderspåret?
– Jag har varit nyfiken på uniformer som är min stora fetisch. Min pojkvän tog med mig till SLM och det var som att komma hem!

Vad är du helst klädd i?
– Jag gillar både fullt läder och polis- och militäruniformer. Hellre påklätt än avklätt.

Vad gör du förutom att vara ordförande för SLM?
– Jag jobbar som lagerchef på ett designföretag, är sambo med Micke sedan ett antal år och har två barn i tonåren.


SLM i QX GayMap