– Norge har länge saknat ett boyband, säger Tiffany Morrell, alias Johnny D och en av medlemmarna i Bitchboiz.
Johnny D är hip-hop mannen från Kalifornien som tror att han är svart och kan dansa hip-hop, vilket han inte kan. Tiffany skrattar och säger att hennes alterego är en ganska patetisk figur. Alla sex medlemmarna i gruppen har hittat sin karaktär genom att de önskar vara sig själva, fast som pojkar.

Dana Wanaounou blev en snuvig kväll Daniel.
– Helt naturligt dök han upp, jag var sjuk och drack öl och Kaja klädde ut sig. Den kombinationen gjorde att Daniel föddes, säger Dana.
Och det måste ha varit kul den kvällen för Dana och Tiffany skrattar så de nästan trillar ur soffan.
– Daniel är den yngre som alla tonåringar förälskar sig i, säger Dana och fortsätter skratta.

Med sitt band vill Bitchboiz spränga gränser, och de tror att den yngre publiken kan identifiera sig med dem. Själva är de mellan 21 och 34 år.
De har hitintills gjort två uppträdanden i Oslo och tycker själva att de fortfarande är i startgroparna.
– Vi slipar fortfarande på karaktärerna, vi är ju oss själva samtidigt som vi spelar en roll, menar Kaja Glenne Lund, alias Kevin, den snygga, käcka killen som gillar att klä upp sig.
Vikten av att vara sig själva samtidigt som de kliver ur sina könsroller är ett återkommande tema i bandet. Det är inte bara som Kaja säger, att klä ut sig för kvällen. Och det var så det kändes på deras första uppträdande då de gjorde en cover på ”As long as you love me” med Backstreet boys. Nu ska de istället producera sin egen musik som passar till varje person och karaktär. Det kommer att bli rock, hip-hop och RnB.

Bitchboiz ska ha sitt första stora uppträdande på LLH:s (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) sista veckan i juni. Innan dess blir det mindre uppträdanden på caféer och på Ladyfest i mars. I slutet av augusti uppträder de på Queerfestivalen i Oslo.

Fakta: D´artanjang and three Muscle queers är en dragkinggrupp från London.