Hur sitter du i tv-soffan?
– Det är lite olika. Ibland kryper jag upp i ena hörnan och ibland breder jag ut mig. Vissa gånger är det kul att ha mycket folk runt omkring sig, andra gånger är det skönare att vara själv. Jag har en jättemysig pläd lätt till hands som jag kan burra in mig i.

Hur ofta tittar du på teve?
– Jag följer knappt några program. Däremot så gillar jag ”Sex and the city”-boxen som jag kan kolla på om och om igen. Annars brukar jag mest ha teven på i bakgrunden medan jag gör något annat.

Program du slaviskt följer?
– Nu har jag ingen teve eftersom jag precis har flyttat. Och när jag tidigare bodde hemma hos mamma och pappa hade vi bara skogskanalerna, det vill säga ettan, tvåan och fyran. Nu när jag kommer hem så har de hur många som helst. Det är inte bra för mig. Återigen så tittar jag mest på ”Sex and the city”. Det är väldigt glatt och lättsamt. Sedan blir man så inspirerad till att fixa i ordning sig inför en utgång. Om jag och mina kompisar ska ut så börjar vi med ”Sex and the city”.

Vad äter du framför teven?
– Allt från rostade mackor till lasagne och godis. Eftersom jag har väldigt många vita möbler är jag ganska nojig och kan skrika ”akta min matta”. Den är mjuk och skön så det händer att mina kompisar lägger sig på den. Är de bara försiktiga så gör det inget.

Vad får dig att byta kanal?
– Reklam och sjukhusprogram! Jag tycker att det är så tråkigt. Och jag stör mig på killen som står framför en spegel och säger ”are you talking to me?” i varenda reklampaus. Min pappa skrattar alltid högt när han ser honom, men jag blir bara arg.

Program du vill medverka i?
– Jag och en kompis har skämtat lite om att ställa upp i ”Robinson”, men det skulle aldrig funka. Vi hade sett ut som två kolsvarta benrangel eftersom vi har jättelätt för att bli bruna och äter vi inte ordentligt så blir vi smala.

Tv-profil som får dig att smälta?
Leila Lindholm eftersom hon verkar så snäll och gör väldigt goda grejer. Hennes program är så färgglada och mysiga. Jag köpte en dvd-box till min syster som sedan bakade några av Leilas kakor. De blev jättegoda.

Tv-profil som får dig att frysa till is?
– Den brittiske tv-kocken Gordon Ramsay, han verkar så aggressiv.

Vem eller vad vill du ge mer tv-tid?
– Program om svensk popmusik, lite som MTV men med mer reportage och intervjuer. De ska inte bara visa musikvideos.


Agnes deltar i Melodifestivalen 2009 med låten ”Love love love” som är skriven av Anders Hansson. Hon framträder i den fjärde deltävlingen som direktsänds från Malmö Arena lördagen 28 februari klockan 20.00 i SVT1.