”Jag gillar att springa runt i balettrikåer”

Martin Ragnarsson med Linda Haglund

Martin Ragnarsson, 23 år, Örebro
Nämn tre bra respektive dåliga sidor hos dig.
– De bra: jag är stark, snäll, lång och örebroare. Oj, det var visst fyra… De dåliga: jag är tidsoptimist, tankspridd och sjukt dålig på att vika mina kläder när jag packar.

Avslöja en hemlighet om din danspartner Linda Haglund.
– Hon är urdålig på att skriva sms. Jag förstår mer av typsnittet Wingdings än de sms jag får ifrån henne ibland.

Hur kommer det sig att du har så svårt att hålla tungan rätt i mun?
– Vaaa? Vad menar du med det? Jag sträcker ut tungan med flit, men det har börjat bli en ovana som får många tanter smått förnärmade. Haha.

Var, när och med vem dansar du helst?
– På krogen med allt och alla till klockan sju på morgonen, nonstop dessutom. Efter några glas champagne blir jag en riktig vilding!

Vilken låt svänger du helst loss till?
– Oj, jag är en ganska blandad och bred musiklyssnare. Just nu är det lite hårdare musik som All that remains i min mp3-spelare. Men när jag dansar på krogen så måste det ha en fet takt. Allt från Justin Timberlake är fett!

Hur gay är du på en skala från ett till tio?
– 5,7. Jag hamnar nog ganska högt upp på gayskalan för att vara heteroman. Och det på grund av att jag tycker om att dansa och springa runt i balettrikåer. Haha.

Hur är responsen från folk på stan?
– Folk känner inte igen mig direkt. Jag är ju fortfarande en liten kille från Örebro. ”I am still Martin from the block… la la la.” Men om någon kommer fram till mig på stan så blir jag överlycklig!

Vilket är det största felet en nybörjare gör?
– En nybörjare krånglar till det alldeles för mycket. Bara ”go with the flow” så löser sig allting.

Vem vinner Let´s Dance 2009?
– Jag tror absolut att Magdalena Graaf vinner. Hon är så jävla snygg och Daniel är helt galen!

Tobias Wallin och Laila Bagge

Tobias Wallin, 30 år, Stockholm
Nämn tre bra respektive dåliga sidor hos dig.
– Jag är positiv, driftig och finner alltid lösningar på problem. De dåliga är att jag avskyr att studera, kör bil överallt även om jag bara ska hundra meter och att det krävs att jag ska ha extremt mycket att göra för att få arslet ur vagnen.

Avslöja en hemlighet om din danspartner Laila Bagge.
– Det är svårt att komma på nåt bra när Laila är så himla fin som person. Hon har en leverfläck på ryggen… How’s that for gossip!

Var, när och med vem dansar du helst?
– I Winter gardens i Blackpool som är en av världens största danstävlingar och hålls i en enorm operasal. Det är mer prestige att vinna den än VM. Ska jag vara ärlig så dansar jag helst efter några järn, dock inte på tävlingsgolvet. Det blir antingen med min riktiga danspartner Helena Fransson eller Laila.

Vilken låt svänger du helst loss till?
– “Lifting me higher” med Jackie Wilson, för att den är fantastisk.

Hur gay är du på en skala från ett till tio?
– Nu är jag visserligen inte gay men vad fan – jag dansar! Det måste väl ändå ge några pluspoäng. Vi sätter 3.

Hur är responsen från folk på stan?
– Jag är kanske inte den dansare som är mest framåt i rutan men får ofta positiv cred från dansare, som uppmärksammat mig och min koreograf. Det uppskattar jag mycket! Let’s Dance gläder folk något enormt och när de väl vill testa på att dansa så är de oftast lyriska. Jag tror det beror på blandningen av musik. Man blir lätt medryckt i tonerna, rytmerna och att man faktiskt tar på varandra. Man mår bra av det.

Vilket är det största felet en nybörjare?
– Att man försöker för mycket. Vissa personer undrar man hur fan de överhuvudtaget kan gå normalt. Vår dans baseras på att det ska kännas så pass naturligt och funktionellt som möjligt när man dansar med kontakt med varandra. Ett framsteg i dans är egentligen bara en förfinad form att ta ett steg framåt. Nothing more, nothing less…

Vem vinner Let’s Dance 2009 om inte ni gör det?
– Jag tror alla har förstått att Morgan kommer bli farlig. Däremot så skulle jag nog lägga min röst på Magnus Samuelsson. Världens starkaste man… bara sug på den meningen! Om man kan bli det kan man nog lyckas med vad som helst. Jag tror att alla män, homo som straight, känner sig som små pojkar jämfört med honom. Och där mina vänner har ni skälet till varför han kan plocka hem segern. Man är för imponerad, helt enkelt…

Ikväll kan du se Let´s Dance klockan 20.00 på TV4