Med Dan Jay-Olssons bakgrund på gayvänliga Leijonbaren och stjärnkrogen Leijontornet, liksom Kens ansvar för ”tillhörande” Hotell Victorys frukost satsar de nu på en egen gayinriktad bistro/bar på Kungstensgatan i centrala Stockholm.

Christoph Gisel och Jeanette Dahlrot

35 matplatser pch en lång bardisk finns i lokalen som nyligen renoverats av Jeanette Dahlrot och Christoph Gisel från Konstfacks inredninsgarkitektur och möbeldesign.
De två inredarna säger om lokalen att de vill skapa en miljö ”att vilja komma tillbaka till”.
– Inredningen är främst uppbyggd på en avslappnad ”saker vi gillar”-filosofi som strävar efter att omge gästerna med ögongodis och mysighet genom barhäng likaväl som en tre- rätters middag.

Stefan Eriksson

Köksmästare på Intakt är Stefan Eriksson som man tidigare hittat hos Babs Bar och Kök liksom som den som tagit hand om kallskänken på Clas på Hörnet.
– Tanken bakom maten är att det ska vara rustik med rötterna i svenska traditioner och att man ska kunna äta god mat och känna sig mätt och belåten efteråt, berättar han.
Därmed blir det enligt Stefan inga småportioner och korsade haricot vert utan ”tillagad och serverad med omtanke om råvaror och säsong.”
– Ekologiskt och närproducerat är ett måste idag och känns helt naturligt, menar han.
Dan och Ken berättar att Dj Sandra Benarba hänger med från Leijonbaren till Intakt och kommer ha sin klubb Darling! i lokalerna. Dessutom blir det musikunderhålling och DJ’s tre gånger i veckan.
– Vi vill att Intakt ska vara ett nytt, roligt och lite vuxnare alternativ på Stockholms restaurang/bar och gayscen där man ska kunna äta vällagad mat likaväl som man kan förfesta och lyssna på skön musik från kända och okända bakom skivspelarna, sammanfattar bröderna sitt koncept.
I samma lokaler som Intakt låg för ett antal år sedan gaybaren Tre Kungar.

Intakt i QX GayMap