Elisabet är en fantastisk person och hon har redan en fanclub på QX. Genom det här kan hon bli större och folkligare. Hon är så förbaskat rolig, och jag tror gaypubliken kommer ta henne till sig.

Vad får du för relation till din danspartner?
– Man blir väldigt nära eftersom man umgås så tätt under kort tid. Elisabet och jag har känt varandra i fem veckor och nu pratar vi om sådant man inte pratar med andra om. Jag har ju tidigare dansat med bland andra Anna Sahlene, Tina Nordström och Arja Saijonmaa. Arja har jag bra kontakt med fortfarande.

Ja apropå Tina Nordström, Elisabeth vill ju också troschocka. Vill du att hon gör det?
– Elisabeth har redan troschockat mig! Hon fastnade med långkjolen i trosorna på flygplatsen, inför hela Arlanda! Det händer tydligen gång på gång, och hon har skickat bilder på det till mig. Hon har en otrolig självironi och det är kul med folk som vågar stå för vilka dom är.

Elisabeth Höglund och Tobias Karlsson

I år är det tätt på queersidan. Du, Tony Irving och Carl-Jan Granqvist. Hur kommer det sig?
– Så är det väl alltid i showbis. Några extra procent som vill leva ut i dansen!
Var är brudarna?
– Det är inte lika uttalat. Jag vet faktiskt inte någon lesbisk som dansar, och vet inte vad det beror på. Det finns fler bögar helt enkelt.
Vad har Let’s Dance betytt för dig?
– Enormt mycket! Jag har fått jobba med spännande människor som Sissela Kyle och Robert Wells, och jag har växt som person. Det är kul att bidra till att dansen kommer på kartan och att småkillar i tonåren blir intresserade av att det. I Hallsberg, där jag kommer ifrån, slår dansen ut fotbollen och hockeyn.

Hur märks kändisskapet när du är ute på klubb.
– Folk är så positiva, och det är många ryggklappningar. Sedan skulle det vara kul om jag kunde hitta någon kille…

Men vänta, sa du inte det i förra intervjun som QX gjorde med dig?
– Haha, det måste vara något fel… man ska inte vara desperat!

Säsongsstart för Let’s Dance fredag kväll 20.00 på TV4