Det var i samband med den väldigt nära vänskapen som uppstod mellan män i ett antal dokusåpor under sent 90- och 00-tal som begreppet ”bromance” eller ”man-chrush” grundades. Begreppet syftar på det förälskelseliknande stadiet som kan uppstå i den intima vänskapen mellan män som umgås väldigt tätt. Den mest kända ”mans-romansen” i en dokusåpa är den som uppstod mellan modellerna Ben och Ronnie (kända som ”Bronnie” i amerikansk media) i dokusåpan Make Me a Supermodel från 2008 (kan ses i sin helhet på youtube). Hela Amerika följde med spänning deras romans efter att den homosexuelle Ben, inför hela USA, bekände sin kärlek till den heterosexuelle och gifta Ronnie, en kärlek som Ronnie inte alls avvisade utan snarare inbjöd till, vilket ledde till en inte helt okomplicerad vänskap.

Nu, ett år senare, har MTV hakat på 2000-tals fenomenet och gör dokusåpan Bromance, där Brody Jenner, en Hollywood-hunk, kvinnokarl och ett riktigt salongslejon, som nyligen förlorat en av sina bästisar, letar efter den förlorades ersättare. Genom att bjuda in ett gäng killar (däribland en bög) till en lagom smutsig ungkarlslya, ska grabbarna tävla om att bli Brodys nya bästis. Och den Brody ”förälskar” sig i vinner inte bara en plats i hans liv och ”loft” i Los Angeles, utan också en plats i hans hjärta.

Brody Jenners Bromance har precis haft premiär i USA, men det är ännu inte bestämt när och om MTV ska visa serien i Sverige.

Se trailern här:

För att ta del av den beryktade mans-romansen mellan ”Bronnie”, se Make Me a Supermodel i sin helhet på youtube:

Lars-H Bild