Hur ska du fira nyår?
– Antingen så blir det Operaterrassen där Navid Kabiri håller fest, eller också åker jag till skogen i Norrland och dricker hembränt alternativt samlar ihop mina vänner och gör något oväntat, som att åka en bussresa till Polen. Men det skulle inte förvåna mig om firandet blir precis som vanligt. Man går ut, käkar middag, tröttnar och försöker ta sig hem. Eftersom ingen taxi är ledig får man promenera 30 minuter i full snöstorm och när man ringer så hör ingen vad man säger, förklarar Per-Robin Gustafsson och tillägger:
– Det är för att slippa allt det där som jag på allvar överväger en bussresa. Jag var på Patricia förra året och käkade middag med Fredrick Federley. Det var i och för sig ganska trevligt, förmodligen min trevligaste nyårsafton hittills.

Vilket blir ditt nyårslöfte?
– Det är så patetiskt, men okej då. Jag lovar att äta mer och gå upp i vikt trots att jag har konstig ämnesomsättning som gör att jag inte går upp oavsett hur mycket jag äter. Jag får väl be Anna Book om råd. Sedan ska jag träna mer, vara mer med mina vänner och blogga mer. Jag ska också skriva en bok där jag samlar det roligaste och råaste från bloggen. Jag lovar att man ska slippa läsa om snö, middagar och vilka kalsonger jag har på mig.

Vem kysser du vid tolvslaget?
– En svarttaxichaufför som jag stannar när jag är ute och promenerar mitt i natten, haha. Nej, men jag dejtar någon speciell nu så jag hoppas att det är honom jag kysser, gärna på en balkong där vi ser fyrverkerierna tillsammans.

Vad är det bästa som hänt dig under 2008?
– Nomineringen till Gaygalan är ett bevis på att jag är uppskattad. Det känns skönt att redan nu ha vunnit över Alexander Erwik. Sedan var Pridefestivalen helt underbar. Jag var där som press och hängde backstage, åt frukt och träffade spännande kändisar.
– I och med att jag var där på uppdrag av någon annan hade jag en anledning att gå fram till folk jag inte pratar med annars. Lotta Engberg var ingen höjdare, men Ola Svensson var väldigt söt och Måns Zelmerlöw helt fantastisk. Jag är övertygad om att han och Marie Serneholt har ett bluff-förhållande. De stod 50 meter ifrån varandra hela tiden.

Vad vill du helst glömma från året som gått?
– Att jag blev nerslagen och känslan att behöva vara rädd när man står och väntar på bussen hem.

Hur har du utvecklats som person under 2008?
– Jag har varit med om både framgångar och motgångar, insett vad som är viktigt i mitt liv och fått möjligheten att umgås i en ganska ytlig värld. När man väl befinner sig där så uppskattar man att man har ett djup. Det finns många som saknar det.

Vad trodde du aldrig att du skulle göra men ändå gjorde?
– Jag har ganska få spärrar och kan tänka mig göra ganska mycket. Jag trodde däremot aldrig att jag skulle skaffa pojkvän av rädsla för att binda mig. Killen visade sig vara en annan person efter ett tag. Nu har jag visserligen en ny på gång, men jag har lärt mig att inte göra om samma misstag. Den här gången ska jag lära känna honom först.

Vilken låt har du spelat mest i år?
Charlotte Perrelli och ”Hero” känns lite för bögigt att svara, så jag säger ”Gimme more” med Britney Spears. Hela hennes knarkskiva, när hon var helt crazy, glömmer jag aldrig.

Vad är det onödigaste du har köpt i år?
– Jag köpte en brun t-shirt på rea som jag inte har använt just för att den är brun och en väst som jag ser ut som en konduktör i.

Vad år årets stora skandal enligt dig?
Magnus Carlssons frisyr innan han klippte sig. Sms:en ramlade in efter att folk hade sett honom göra entré i långt hår på Pridefestivalen i somras. De skrev ”om jag hade varit Magnus så skulle jag klippa mig”.

Roger Nordin

Vem är årets snyggaste hbt-person?
– Det finns många snygga, men den snyggaste vet jag inte. Egentligen skulle jag kunna tänka mig Roger Nordin. Jag säger Roger.

Vad ser du mest fram emot 2009?
– När jag tar emot priset som årets bloggare på Gaygalan och releasefesten för min bok.