Det var i våras som mörkåriga doktorn Callie Torres fastnade för blonda läkaren Erica Hahn i den populära läkarserien, och homotv-historia började skrivas. Callie hade dittills varit ihop med George (spelad av öppet homosexuelle TR Knight), och enbart verkat intresserad av män, då hon och Dr Hahn (vars kärleksliv vi inte visste så mycket om) hittade varandra. Snabbt skapades superparet ”Callica” och bloggare och tv-fans världen över hyllade Greys skapare Shonda Rimes för att hon skrev in en lesbisk story i ett av USA:s mest sedda tv-program. Dessutom var det den ENDA lesbiska/bisexuella romans som existerade bland alla stora tv-serier på prime time-tid.
Men för två veckor sedan tog romansen abrupt slut och Erica Hahn lämnade serien.

Brooke Smith som spelade Erica Hahn kommenterade det hela med att beslutet inte fattats av Shonda Rimes utan snarare hos tv-bolaget ABC:s chefer. Detta fick flera nätpublikationer att spekulera över att ABC tyckte att det var för mycket homosexualitet i serien och att seriens enda HBT-par måste väck. Men detta förnekades av Shonda Rimnes som menade att Erica Hahn inte fått den fan-base som förväntades av karaktären och att det varit svårt att långsiktigt utveckla en karaktär som Dr Erica Hahn.
Lite förvånade kanske eftersom Shonda Rimes i juli berättade om planerna för ”Callica” som innefattade Callies komma-ut-process och vad som skulle hända när Callies pappa fick reda på att hans dotter gillar kvinnor. Det skulle bli ”en väldigt intressant story”, sa Rimes då.
Shonda Rimes säger nu att Callie kommer att sörja Erica Hahn och att det kommer att bli en bra story för karaktären, och att hon fortfarande kommer att vara lesbisk i serien.

Men fan tro´t. ABC verkar tysta ner gaybitarna i alla sina stora serier. Efter att Desperate Housewives Andrews kärleksliv är lika med noll och böggrannarna dyker upp i vart femte avsnitt, och Ugly Betty-Marks kille aldrig syns i rutan, så ser det mörkt ut för framtida gaystories i våra favoritserier. Lägg därtill att transpersonen Alexis är bortskriven ur Ugly Betty så är HBT-representationen snart nere på noll. Så tur då att ABC:bossarna inte fått något att säga till om i serien Brothers & Sisters. Bögbrorsan Kevin verkar i alla fall synas lika mycket som alltid. Låt oss hoppas att det fortsätter så.

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%