I pappersdockekostymer skapade tillsammans med designern Sosthem Hennekam står Ennio Marchetto på Södra Teaterns scen den sjätte november.
Föreställningen ”Origami-satir extravaganza” är en slags karaoke där Marchetto i pappersdocke-kostymer framför låtar i värsta drug-anda. Vi får möta Mona-Lisa, Marilyn Monroe, Boy George, Celine Dion, Ozzy Osbourne, Elvis, Dolly Parton, Cher och Madonna.
Marchettos intresse för kostym och mask fick han som barn under karnevalen i Venedig då han arbetade med sin pappa med att reparera espressomaskiner.
-Jag dagdrömde att Marilyn Monroe var klädd i papper, berättar Marchetto i ett pressmeddelande. Det var en sån fantastisk syn att jag på kul tog en bit kartong och skar till kostymen jag sett i fantasin.
Och efter att ha showat för familjen i sina pappersklänningar började han snart synas i TV och började göra egna shower.
-Och på den vägen är det, jag gör mina karaktärer och jag har vansinnigt roligt, säger Ennio Marchetto. Kändisar gör sig bra i papp.
Förutom sina egna shower har han bland annat turnérat med Erasure och stått på scen med Spice Girls och prisats i de 70 länder han uppträtt i.
Vi rekommenderar att ni snabbt bokar plats den sjätte till det som ser ut att bli en galet skön vaudeville och Commedia Dell’Arte-mixad föreställning med mim, dans och musik.

Smakprov från Ennio Marchettos föreställning på YouTube: