Klubbarna har kommit och gått på Bysis efter att Häcktet-tjejerna lämnade Hornsgatan för att öppna eget med Roxy på Nytorget. Några av försöken att återuppliva Bysis som onsdags- och fredagsklubb har sett lovande ut men inte funkat hela vägen ut och några månadsklubbar har slagit väl ut och intar Bysis med ojämna mellanrum.
När Davy Hakkala och Birgitta Jakobsson med klubben B.A.D. lämnade Cattelin strax efter EuroPride riktades blickarna upp mot Söder.
Birgitta berättar för QX att man nu ”känner sig hemma”. B.A.D. börjar med onsdagar och så känner man av inför att även i god Häcktet-anda även satsa på fredagar.
– Jag och Teng har snackat genom åren om att göra Bitch-fester på Bysis, berättar Birgitta.
Och kanske får vi se specialfester på Bysis framåt. Med Davy och Birgitta som gayklubbfixare nämner Birgitta möjliga framtida specialfester för kvinnor, björnar och läderfolket.
Inget är klart, men entusiasmen verkar stor inför att vara på Bysis och återuppväcka såväl Häcktet-stämning som den lyckade partytriangeln i det område i Stockholm som närmast kan liknas vid ett ”gaygetto”. När SideTrack, SLM, mixade Morfar Ginko, B.A.D och nu även månadsklubben F.I.XMarie Laveau placerar sig kring Mariatorget har ”triangeln” chans till en verklig renässans.
Att B.A.D. återuppväckte Häcktet-minnen gick inte att ta fel på. Tyvärr även det sorgliga faktum att tillståndsmyndigheter tvingar in en från den sköna innegården redan 22.00. Tänk att myndigheter och politiker gör det till en sport att reta upp folk som vill roa sig!


B.A.D. i QX GayMap