På ett sätt kan man säga att den dramatik som utbröt förra helgen i Malmö ändå kan ha inneburit något positivt för stans gaypublik. Nu till helgen blir det två gayklubbar och när så Wonk flyttar in på Adelgatan 2 senare i september och om Deeps nya satsning slår så kan Malmö återigen ha mer permanent valmöjlighet för nattklubbs-sugna.
Fredag kväll är det Wonk på Hipp. Sommarklubben Lick It omvandlas till en Wonk-fest efter att Joakim Nilsson lämnat lokalerna på Deep. På Kalendegatan hålls kalaset mellan 23.59 till 04.00 med Belinda, Deejay Jonny och Shaniqua la Bouch.
På lördagen är det så premiär för den nya klubben Divine på Deep. Klubbens värd blir Lucas of Sweden, dvs RFSL Malmös ordförande Lucas Högberg. Klubben har öppet 23-05 och transor, dragqueens liksom dragkings har fri entré.
Karaoke blir det med Francesca och DJs under natten är Heather Star med schlager, RnB och 80-90-talsmusik liksom electro och house på stora golvet levererat av Dj Diez från Club Mojito.
En konsekvens av klubbrokaden i Malmö är att ”Den stora regnbågsfesten” som skall avsluta Regnbågsfestivalen i slutet av september inte kommer arrangeras av Joakim Nilsson och Wonk-gänget. Exakt hur festupplägget under festivalen kommer se ut är ännu inte helt satt.


Wonk i QX GayMap

Wonk i QX GayMap