Själva har de sagt att vad Fork gjort för a capella-musiken är detsamma som vad Jimi Hendrix gjort för gitarrmusiken och viagra för män och publiken var klart med på noterna. Redan i öppningsnumret Kylie MinougesCan’t get you out of my head” var gänget på DTM förtrollade.
Sedan bjöds det på ett pärlband av kända låtar som exempelvis TeräsbetonisTaivas lyö tulta”, Michael JacksonsSmooth criminal” och i RoxettesThe look” sjöng publiken till och med högre än själva bandet.
– En exeptionell publik, säger Jonte efter spelningen. Och skönt att kunna vila rösten lite, ler han med tanke på publikens medverkan.

– Publiken på DTM fattar humorn i det vi gör, menar Kasper, gruppens gayikon. Därför är det extra roligt att uppträda här.

Och när Kasper framförde DingosAutiotalo” var det nog många böghjärtan som slog i salongen.
– På en skala 1-10 är vi nog 9 gay jämfört med en normal finsk man, menar Jonte och Kasper. Men annars 5.
– Vi är den gayigaste a capellagruppen i världen, fyller Mia i.

Och extra hedrad kände hon sig för att få framföra ”Bohemian Rhapsody” inför en HBT-publik. Queens gamla klassiker som till och med fick det att tåras i ögonvrån hos delar av publiken i Forks version.

Mycket är på gång för gruppen och i april nästa år tänker de lansera en egen helaftonsshow som hoppeligen skall turnera i hela Norden.

Fans runtom i Europa har de redan och i Estland är de rentav kult. Två skivor har de gett ut ”Taking A Cappella to the Next Level” och ”Cover to Cover” som båda går att beställa från deras hemsida www.fork.fi