Dominika Peczynski hällde i oss Mr Gay Sweden-kandidater en massa vin. Det var faktiskt inte så rojalistiskt, vi utbringade en skål till födelsedagsbarnet, det var allt.
Varför är du så sjukt intresserad av kungligheter?
– Det är genom min uppväxt i Norrlands inland. Jag var tio år och började förstå att något inte stämde med mig. Samhället var väldigt patriarkalt. Män skulle snusa, jaga och spela fotboll. Jag gillade musik och teater och behövde verklighetsflykt. Min mormor och farmor hade kungaböcker, och de blev en sagans värld för mig. En värld som nu är mitt levebröd.
Vem är den mest gayiga kungligheten internationellt?
– Det finns bögar inom alla kungafamiljer, men det talar man inte om. Men Prinsessan Stephanie av Monaco är ju en gayikon, och så förstås den nu döda drottningmodern. Det finns en historia om henne, att hon en gång ringde efter betjäning, men ingen av tjänarna kom. Hon fann dem i köket och kommenterade det hela med ”If you queens finished gossiping, this queen needs a Gin och Tonic

Och den gayigaste svenska kungligheten?
– Förutom Gustav V, som levde ett dubbelliv måste jag säga Prinsessan Christina! Hon satte ner foten under 1980-talets hiv-hysteri. Jag tycker att hon fått väldigt lite beröm för sitt HBT-engagemang.
Carl Philip har omgärdads av homorykten, varför tror du det nästan finns en önskan om att han ska vara gay?
– Haha, det är så typiskt bögar. Snygga karlar ska vara bögar. Det finns massvis av kända straighta män som råkar ut för det här. Carl Philip bara skrattar åt det. Han har ju gått på gayklubb själv, på Tip Top. Det är inga konstigheter. De danska prinsarna går bögklubb bara för att det är kul.

Vilken förståelse har du för republikaner som tycker att kungahuset är en gammaldags institution?
– Jag håller delvis med, för det är jättekonstigt med monarki i ett modernt samhälle. Vi påtvingar ju personer ett märkligt liv. Men monarkin är inte rationell, den är emotionell, och man måste få ha det lite kul ibland.
När förlovar sig Daniel och Victoria?
– Jag hoppas i höst, så det blir bröllop nästa år.

När kommer någon i det svenska kungahuset ut?
– Ja, det kanske blir nästa generation, vi får väl se vad som händer då.
För att återknyta till att du också kandiderar till Mr Gay Sweden, hur känns det att posera i de sammanhangen?
– Jag blev tvingad av Leo. Jag är rädd för henne. Det är ett bra initiativ eftersom det pratas så lite om hiv och aids. Men jag känner mig mer bekväm i kronan än i speedos.

Qruisernick: Royal Roger