Finns det någonstans att gå då? Har gay klubbarna stängt?
Vi vet ju alla sedan tidigare somrar hur tråkigt det är på straighta ställen (läs, Avenyn) när det vanliga partyfolket har semester och lämnat Göteborg. Det väller in superfulla jobbiga heterofolk som skrävlar och beter sig som idioter då de tydligen aldrig varit på ett ställe som inte har taskig inredning och plastmuggar? Jag var tvungen att ringa runt till de största arrangörerna och fråga dem rakt ut om de stänger ner bara för att få lite semester. Gott folk jag fick svaren, här är sammanställningen för er som är kvar i Göteborg eller reser till Göteborg i sommar.

Aslan & Wilson som är det strävsamma paret bakom Gretas berättar glatt att de håller öppet hela sommaren fredag till lördag 21-04, fri entré innan 22 och 60: – fredagar, lördagar 90.
– Glöm inte våran After work 21-23, tipsar Aslan.
Så wonderbart (tyska ordet för underbart) , svarar jag och påbörjar min åttondee kopp kaffe denna dag.
Så säg mig Aslan skall ni till Pride i år? Det är ju EuroPride vet ni!
– Tyvärr, vi skall inte till Pride i år då vi jobbar under hela sommaren. Vi har nya planer för Gretas som vi presenterar på våran hemsida och Gretas klubb på Qruiser så klart. Detta lägger vi ut så fort det är klart och vi vet lite mer. Det är detta vi håller på att jobba med. Planering Darling, du vet.
– Ja, men ni ringer väl mig innan ni lägger ut det? Jag vill ju ha ett litet scoop till QXs läsare.
– Jaaa, det är klart Krizzan, säger Aslan med sin mörka stämma och han fortsätter:
– fattar du Krizz vi firar 11 år i augusti tror jag det är!
– Va? Är det så länge nu? Ja lycka till med era projekt grabbar. Ha en underbar sommar. Glöm inte att le åt världen så ler den åter till dig!

Jag får tag på en 6 veckors sommarledig Henrik som är en av duon bakom succén QUEER som faktiskt är inne på sitt sjunde år. Detta firar de med en dunderfest fredagen den 29e augusti
– Men va kul, skall inte jag jobba som värdinna då?
Henrik bara skrattar. ”Så vad händer då den kvällen?” Frågar jag snabbt.
Jo på scen uppträder Ola.
– Ah! Är det den där smala, blonda snygga?
– Ja just det, fortsätter Henrik. Jag märker en viss irritation över att han blir avbruten. Henrik harklar sig och tar ett djupt andetag.
John Eltong, DJ från Danmark som spelar mycket bra verbal house och har spelat på nästan samtliga stora gayställen i Skandinavien spelar på stora golvet samt DJn Eric Rush gästar i övre schlagerbaren. Som vanligt sexiga gogokillar och massa överraskningar.
Park Lane har sommarstängt under hela juli, och då tar även Queer juli paus.
– Jag och Sofia är lediga från klubben under sommaren, det kan man behöva efter denna händelserika vår. Park Lane kommer att renovera lite mer så att vi får det fräscht och fint till firandet i augusti.

– Så skönt för er med lite semester. Skall ni till Euro Pride? Nåt annat speciellt ni ser fram emot i sommar?
– Jag skall givetvis upp till Pride i år. Ser fram emot de stora festerna. Kul att själv få festa loss utan att själv vara arrangör. Blir även en vecka i Barcelona i slutet av juli för att få lite inspiration och sol.
Jaha där ser man, svarar jag med en myndig stämma.
Jag blev inte bjuden! Då stryker jag QUEER delen i denna artikel. Adjö och ha en suverän resa då, hälsa Sofia och sköt om dig. Bye! Så lägger jag på och ringer upp nästa på min lista.

KATARIIIIIIINA, skriker jag i telefonen när hon svarar efter sex signaler.
Vad gör du nu för tiden varför hör du aldrig av dig?
Jag sjunger och hon skrattar fast mest av att hon blir chockad tror jag.
– Ja du Krizz, vi har lite ”sommarlov” så att säga säger grundaren till Zappho bar och Göteborgs egen favvo lebba.
– Vad menar du så att säga? Skall ni till Pride? Till EuroPride? Nåt annat speciellt ni ser fram emot i sommar?
Katarina svarar snabbt;
– Självklart ska jag till EuroPride, har inte varit på Pride på några år men nu känns det lite kul igen efter en break…
Ja tio år sedan sist fyller jag i. Ja alltså sedan det var Euro Pride. Då uppträde jag acapella med en låt på stora scenen om det är någon som bryr sig, säger jag med en uppmanande ton.
– Så Vad händer till hösten då Katarina?
Hon svarar med en viss konstpaus;
– Jag ska försöka ha två fester under hösten på Stadsteatern, men allt det kommer att bestämmas under augusti månad. Blir det inte där ska jag försöka hitta något annat kul ställe! Info kommer på QX och hemsida när allt är på banan så att säga.
Ja du vet vart jag är det är bara att ringa, eller e-posta säger jag och väntar mig ännu ett scoop. Men du då ses vi på Pride då snygging! Bye. Ja Bye.

GOSSIP:
– Markus din snygga bögröv visste du att jag har varit kär i dig för jag trodde du var straight.
Han skrattar härligt och replikerar snabbt som fasiken med något som jag inte kan sätta i pränt.
Han berättar snabbt och effektivt om sommaren.
– Vi har öppet varje dag hela sommaren! Se vår hemsida eller på QX GayMap för tider, fester och övrig info!
– Markus, du är den första som hänvisat till QXs GayMap det ger ju ännu mer pluspoäng. Du förstår det va? Skall Gossip till EuroPride? Nåt speciellt ni ser fram emot i sommar?
– Några ifrån personalen åker upp till EuroPride, och jag ska ju i och med Mr Gay Sweden – Välgörenhetsgalan, synas på scenen på F12 på onsdagen 30/7 och på stora scenen lördagen 2/8!
– Jasså har det blivit samlarvärde på dig med eller? Förresten! Du får jag fråga dig har ni nåt nytt till hösten då?
– Vi kör på som vanligt även till hösten, lite finjusteringar här och där, svarar han och tillägger; Olika teman och evenemang kan man se på vår ständigt uppdaterade hemsida!
– OJ, just det! Jag har hört rykten om en sak. Stämmer detta rykte som har med lokalerna att göra?
– Ja just det. Det stämmer säger han, och fortsätter avslutande. Men, ja visst vi syns då Krizz.
– HEEEJ DÅÅÅ!

Hej! Linda hur e det med GS2H i sommar då?
– Jo du Krizz, vi kommer att vara på Magnus & Magnus bakgård en helg i sommar, närmare bestämt den 23-24 augusti. Det blir Gs2H i ”gammal anda” dvs. Film, konst, allt från ”Hötorgsindie” till Electro med allt däremellan…Förutom schlager.
– Ok, verkligen nice, deras bakgård är ju underbart skön. Det ligger på Magasinsgatan va? Inte långt från Domkyrkan och Kungsgatan. Just det, du behöver inte svara mig Linda. Jag vet att jag har rätt. Fortsätt gärna Linda med att svara mig om ni skall till Pride i år?
Hon svarar lite tvekande;
– Tror inte att någon ska till Europride i år. Jag jobbar med Storsjöyran och Johan O, Johan C & Nicklas är på semester.
– Så tyvärr ingen representant från GS2H…
– Ja, vad är väl en bal på slottet? Alla kan ju faktiskt inte komma, inflikar jag kvickt.
– Så vad ser ni fram emot mest i sommar förutom jobb då?
– Vi ser fram emot vår helg på Magnus & Magnus i augusti- kul att ”komma in i klubbmiljö” igen efter Världskulturmuseet i maj.

När jag har vinkat adjö till Linda så ringer Nicklas och säger;
– Linda bad mig komplettera och addera in lite ny sensationell information.
– Jaha, säger jag, får jag ett scoop nu?
– Ja faktiskt säger han och fortsätter utan mellandravel: Så här kommer mitt bidrag.
Jag fick just reda på att vi kommer att få visa filmer och bilder från New York konstnären Slava Mogutin. Han har just släppt sin andra fotobok “NYC Go-Go”, han är omslagspojke på nya numret av tidningen BUTT. Hans filmer plockas regelbundet bort från Youtube p.ga. av dess innehåll.
– Ja då passar det ju in på GSH2, summerar jag.
– Just det säger Nicklas, kolla in honom mer, klart värt tiden!
– Vad har hösten i sitt kalla sköte då, Nicklas?
– Vi planerar fortfarande hösten. Mest troligt är att vi kommer ha punkt-fester, men allt sånt kommer du/ni bli väldigt uppdaterade med när det blir dags. Vi är väldigt sugna på att hitta tillbaka till hur vi började; lite mindre, lite smalare och lite mer opretentiöst
Ha nu en skön sommar önskar Nicklas.

Ja så sitter jag här med luren i ena handen och pennan i den andra och summerar de svar jag har fått att visst finns det plenty (=engelska för ordet ”mycket”) att göra i Göteborg även i denna ljuva sommarstund samt även en hel del till hösten som jag inte hade räknat med. Krizz har ju blivit lovad minst två scoop här under hösten och ni liksom jag kan ju knappt bärga oss.
Noteras bör att även Haket har öppet hela sommaren läser jag på deras hemsida och de arrangerar ju även en resa till EuroPride vet jag. Jag har inte lyckats få tag på dem innan detta går live.
Så jag önskar eder alla inresande till Göteborg och äkta Göteborgare en underbar sommar och vi ses under Pride i Stockholm så klart då även lilla Krizzan skall dit för tionde året på raken! Puss & Gullikläm.

KÄLLA: Direkt i luren från arrangörer.
Göteborg i QX GayMap