Pjotr

ELLEN ALLIEN – SOOL (BPITCH CONTROL) – LP
Har du läst mina tips tidigare så vet du att jag älskar Ellen Allien. Ellen är Berlin personifierat. Berlin är techno, Ellen säger att hon och techno har utvecklats tillsammans och Berlin är världens technohuvudstad nummer 1. Jag antar att det då gör Ellen Allien till världens technoartist nummer 1. ”Sool” är hennes mest experimentella album hittills. Med elektronikapoeten AGF, som prodcuerat mestadels av albumet, skapar hon ett säreget ljudlandskap fullt av rymd, lösa vokaler och bitar av ljud som tillsammans bildar unika enheter. Omslaget till skivan liknar en färgglad asteroidsvärm, precis så tycker jag att ”Sool” låter. Det är inget en DJ kastar på mitt i värsta öset. Men visst, vissa låtar låter nog ljuvligt ute, men de känns också otroligt privata. Till det hör dessutom att jag har svårt att se den här samlingen låtar som ett album och ändå kan jag inte lyssna på dem bara en och en. Det är nästan som ett pussel som jag vill lägga på nytt varje gång jag trycker på play. Ordet ”komplext” summerar mycket av albumet för mig. Kanske är det det som gör ”Sool” så intressant och långlivad.

Pjotr

VEINTE TRES – SERPIENTE COSMICA (REKIDS) – 12”
Mystiska Veinte Tres första släpp på Radio Slaves label. Mystiskt likt Radio Slaves egen produktion, hmmm… Monotont, techigt, pulserande med något som låter som en nerdrogad spansk druga på vokal. Kommer med en vocal mix och en dub, vardera 14:25 minuter långa och båda lika fantastiska. Om du kollar upp den här låten så kan jag tillägga att det är en fördel om du gillar att börja din kväll vid femsnåret. På morgonen.

Pjotr

PHUNKLARIQUE AND DEJONKA – REFLECTIONS IN PLEXIGLASS (KNALL) – 12”
Hamburgsnubben Phunklarique levererar här med Dejonka en grym minimal-tech-stomper som låter en köttig technopingpongboll som fått stora nippran. Låter galet, men det är rätt enkelt uppbyggt när man analyserar den. Funkig basslinga och en riktigt catchy melodi. Kommer med en lite djupare Paul Panzer remix.

Pjotr

CHAIM – MOON (BPITCH CONTROL) – 12”
Chaim, Chaim, Chaim. Jag kan inte ösa nog med kärlek över den här fantastiska människan. Hans produktioner gör mig helt knäsvag. Det är bara FÖR bra! Nu har han precis släppt sin första på BPitch och det är… sagolikt. Neo-trance och tech house när det är som bäst. Missta aldrig neo-trance för obehaglig Scooter-liknande skit. Neo-trance är mera ”slicka glasyren av tårtan”-grejen. Fulla cylindrar med en brummig basgång, megasyntetisk snare och acid-tranceig synthslinga. Perfekt för att djupdyka vidare i nattens mörkare äventyr.

Pjotr

LAST RHYTHM – LAST RHYTHM (AMERICAN RECORDS) – 12”
Jag har bestämt att jag skall avsluta varje tipsomgång med en gammal favorit, så vassego’. Last Rhythm är italienaren Giulio Benedettis artistnamn och det är ju just italo house av finaste kaliber vi pratar om här. ”Last Rhythm” har precis det där ostiga eurosoundet man vill ha ut av en italodänga och ändå lyckas den vara så pass melankolisk att håren reser sig på mina armar och ögonen tåras varenda gång jag hör den. Jag vågar inte ens tänka på hur det skulle vara att dansa in soluppgången till den här under en eldröd högsommarhimmel i Italien -91. Alla söta parfymer, uppknäppta randiga skjortor, guldkedjor som trasslar sig en smula i de håriga brösten. Jag blir nostalgisk för mindre.

Det jag tipsar om finns ute nu och oftast på www.beatport.com eller i välsorterade skivaffärer. Vill du se mer av vad jag tycker är bra, kolla min chart på: www.myspace.com/who_is_pjotr

Elektroniska tips vecka 20 Elektroniska tips vecka 17 Elektroniska tips vecka 16

Elektroniska tips vecka 15

Pjotr listar bästa klubbarna[/link]