Tre svenska har fortfarande chansen att bli nordiska SYTYCD”-mästare och en av dessa är alltså Sergio Junior Benvindo de Souza, eller Junior som tv-tittarna bäst känner honom. QX tog ett kort snack inför semin med den bisexuelle 19-årige dansaren.

Berätta lite om dig själv.
– Jag heter Junior och är 19 år. Sedan jag var liten har jag velat bli en bra dansare och nu är jag på god väg att nå mitt mål. Som dansare är jag akrobatisk, överflexibel och väldigt stark, och jag är allra bäst på modern dans och jazzdans. När jag inte dansar så tränar jag, hänger med kompisar och festar.

Hur har det varit att tävla i ”So you think you can dance Scandinavia”?
– Hur kul som helst. Det har varit en galet intensiv upplevelse och jag har hittat vänner för livet. Vi har tränat varje dag mellan 10-22 och bara haft ledigt en dag under de senaste sju veckorna.

Serien har inte lockat så mycket tittare, vad beror det på?
– Jag vet inte. Jag tror intresset för dans är stort men det kanske inte har nått ut till alla att serien pågår. Marknadsföringen kanske inte har varit tillräcklig?

Varför ska man rösta på dig?
– För att jag är en väldigt bred dansare och det kommer jag visa i kväll. Jag vill väldigt gärna vinna och jag har kapacitet att göra mycket mer än det tv-tittarna sett.

Om du inte vinner, vem ser du helst som vinnare då?
Daniel Toivonen, den andra svenska killen som är kvar. Han är en fantastisk dansare och har blivit en riktigt nära vän.

Och jag måste bara fråga, fattar någon av er svenskar vad den danska domaren säger? Han är ju helt obegriplig om man inte läser textremsan…
– Haha. Nu har vi lärt oss danska eftersom vi bor med danskar. Men i början var det omöjligt. De första veckorna nickade vi bara och sen gick vi hem och såg programmet textat, och då förstod vi vad han sagt (skrattar).

So you think you can dance
Kanal 5, 19.00