1. ELLEN ALLIEN på ESQUE
Fatta grejen! Ellen är tillbaka i Sverige! I Stockholm! Aktuell med senaste DJ-mixen ”Boogybytes” och fjärde soloplattan ”Sool” skulle det här besöket inte kunna komma lägligare. Soundet på plattan är rymligt och minimalt precis som hennes DJ-set har blivit med åren. Otroligt smakfullt och alltid lika intressant. Minst lika intressant på ett bisarrt sätt är att jag är i hennes hemstad Berlin när hon är i Stockholm och lagom till att hon kommer hem igen, ja, då är jag tillbaka i Stockholm! Gå och dansa dig svettig. För mig. För Ellen. För techno.
Regeringsgatan 61. Fredag 23 maj. kl 23-04. 23 år.

2. ODDSTERS TOTAL
Oddsters var en tidning, blev en klubb och sen en affär (A Place). Klubben och affären lever och frodas och det blir ett litet crossover möte nu på fredag. Fashion Basement Sale med ovannämnda butiken, Black Market och Le Shop. Till det en massa grym musik också så klart. Några av de som gästar är Boeoes Kaelstigen, David Roiseux, 24:hours, Assid som kör live och visuals med Vidiots. Fest!
Marie Laveau, Hornsgatan 66. Fredag 23 maj, kl 21-03. 100 kr. 20 år.

3. KATHARINA NUTALL
Jag minns att när jag hörde Katharina Nutall för första gången tyckte jag att det var så himla mörkt och fint, något sånt där med rejäl melodiös tyngd sköljde över mig och tog över. Att underordna sig lite åt bra musik kan vara väldigt nyttigt ibland. Gå och underordna dig Nutall live på fredag. Förband är Montys Loco.
Stacken, Nalen. Fredag, 23 maj, kl 21. 115 kr. 18 år./i>

4. THAT’S HOW PEOPLE GROW UP – MO

ISSEY TRIBUTE
Morrissey fyller 49 år och det firas med en hyllningskväll på Södra Bar. Det borde vara lag på att alla hbt-människor skulle lyssna igenom minst en The Smith’s skiva eller Morrissey soloalbum under sin livstid. Finns det någon som förstår hur det är att vara annorlunda och känna sig som ett freak så är det just Morrissey. Passa på att gå och njut av låtar från en av världens bästa artister och ta en öl för att fira honom.
Södra Bar, Mosebacke. Torsdag, 22 maj, kl 19-01. Fri entré. 20 år.

5. CHAPEL HILL CREW
“Jag stukade BÅDA fötterna” är ett känt citat någon lär ha yttrat efter en hellkvälls dansande med Chapel Hill Crew. Lina Thomsgård, Digge Zetterberg och Erika Wasserman heter de tre dampiga brudarna som med stamp, handklapp, gäster och olika teman spelar kvinnorock, techno och Eldkvarn i Vita Baren på Spyan. Det går inte att fatta hur psykadeliskt, kärleksfullt, och framför allt, FANTASTISKT det är på en CHC-kväll om du aldrig varit med. Grabba guran, sätt upp tältet langa fram brasveden och spetta korven – Chapel Hill Crew is back in town!
Spy Bar, vita baren, Birger Jarlsgatan 20. Varje fredag, kl 00-05. 120kr. 23 år.

Gör du någon bra klubb -dvs INTE schlager- som du tycker jag borde besöka eller skriva om, skicka en pressrelease till [email protected] så kikar jag på det.
Pjotr, med klubbar som Sorry We Killed You (London), Tête À Claques och Manic Panic (Stockholm) liksom klubbkollektivet T och med en DJ-stil som går under namnet ”Maxxximal Minimalizm” listar de fem bästa klubbarna just nu.

Bästa klubbarna vecka 20 Bästa klubbarna vecka 19 Bästa klubbarna vecka 17 Bästa klubbarna vecka 16 Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14