– Haha, det är helt ok, fast jag var högre på listan förra året. Då var jag på tolfte plats, så jag är inte lika mäktig i år. Modebranschen är föränderlig med nya förmågor, men jag vet att man ska ta listor med nypa salt.
Vad har du på gång?
– Jag ska resa till Paris och jobba lite för King. Senare ska jag till Norrland. Vi har en liten stuga vid Storforsen, så jag ska lura med mig folk som inte sett Norrland förut. Det ska bli riktigt kul att se make up-artisterna där vid Piteälven, haha.
Vad/vem inspirerar dig just nu?
– Jag blir nog mest inspirerad av att kolla på folk. Sedan läser mycket tidningar, men det är sällan man blir inspirerad där, utan det är mest för att hålla mig uppdaterad. Ofta är det modellerna själva som bidrar. Jag gjorde ett jobb på Street i veckan som jag blev otroligt nöjd med. Killen som var modell jobbade som skådis och levde sig in sin roll. Det var en dag då jag kände att jag valt rätt jobb!
Och vilka dagar känner du att du inte valt rätt jobb?
– Det är när det är rätt oglamoröst, som när man får samla ihop kläder, skriva bildtexter och kolla upp priser. Sen är det dom tillfällena när man har någon tysk kund som man måste slicka röv på, haha.
Hur gay är listan?
-Oj, jag vet inte, jag får lusläsa den. Men det intressanta är att i Sverige är de flesta manliga modecheferna straighta, som på Café och King. I utlandet är det annorlunda, men varför det ser ut som det gör i Sverige vet jag inte
Några känner säkert igen dig från svenska Fab Five, vad har det betytt för dig?
– Snälla nämn inte det, jag hatar det! Det var det värsta jag gjort och jag fick så mycket skit för det. Modebranschen är snobbig, och det är inte okej att göra en sån bred produktion. Så karriärmässigt var det en miss, men eftersom jag redan var så etablerad så var det inte så stor skada skedd.

Lars-Fredrik Svedberg

Vad är ditt personliga favvoplagg just nu?
– En t-shirt från Rogues Gallery. Den har jag nästan varje dag. Sen är det mina nya ljusgröna eko-gympadojjor från Adidas. Om man slänger ut dom i skogen förmultnar dom på något år, tydligen. Dock blir dom skitiga på en gång.