Så var det dags för vårens sista Combustion och det blir mycket. Näd Mika & Cameltoe Supreme från Tyskland bjuder på gender electropop. Lucy Love kommer från Köpenhamn och hennes stil är grime. BM (Backroom Matches) från Stockholm ger fagrap. Det blir också som vanlig flera dj:s och främst är Electrosexual från Frankrikes förorter, ännu en bög som spelar electro och hiphop.
– Näd Mika är störst i Europa på electroscenen som håller på med queer, förklarar Katja Gustafsson som bokar för Combustion. Lucy Love kommer att bli nåt stort, och BM är två bögar som är jättegrymma, har varit populära ett antal år i Stockholm, fortsätter hon. Det blir också karaoke med alternativmusik under första timmen då inträdet endast är 60 kr. Det blir det röjigaste partyt hittills.

Lucy Love

Lördagen är också IDAHO-dagen som firas i Malmö Folkets Park.
– Vi går till Folkets park för vi ska också ha lite kul, sen får folk komma till oss. Det blir en riktig heldag, förklarar Katja.

Varför heter ni Combustion?
– Vi har varit på gränsen att bränna ut oss, vi är såna när vi jobbar, berättar Helena Hiltunen, festarrangören i Combustion. Alla innebörder på Combustion passade in på oss. Det började i Stockholm med att vi ville skapa ett ställe för alternativ musik, ett gayställe för alternativ musik. 2001 började vi, då spelades Bikini Kill, riot, New Wave 80-tal, Electro, EBM synth, Nu Rave, Hiphop och Indie.

Först körde de klubb, men 2002 började de med liveakter. De skapade en scen
för tjejer för det kändes mer queer. Alla får komma precis som de är, det är musiken som är i fokus. De artister som spelar på Combustion är queerartister, som har en queer attityd.

– Ibland så misstolkas det där med queer, att om man är queer så måste man va flata. Det är synd, tycker Helena.

Det blir tredje gången i Malmö för Combustion som man samproducerar med Inkonst för att kunna göra en så stor klubb, och i höst tänker man komma tillbaka till stan.
– Det har gått mycket bra här i Malmö, förklarar Katja. Det kul att komma till Malmö för man träffar nya människor och får nya idéer och inspiration.

Men innan hösten blir det EuroPride. Den 31 juli blir det Combustion på Debaser vid Slussen i Stockholm. På fredagen under EuroPride presenterar man två artister på stora scen som man gjorde förra året och på lördag blir det ett alternativt flak i prideparaden.


Combustion i QX GayMap