Johnny & Staffan presenterar idag två sommararrangemang under arrangörsnamnet BoyBar XL i samarbete med Leo Berglund. Sommartemat för två gaysatsningarna är Disco, ”This Is Disco – a 30 years odyssey of dance music”. Johnny & Staffan är klubbfixargurus i Stockholm med Monday Bar som det mest kända klubbnamnet och med flera stora fester i gaysammanhang i bagaget. Leo Berglund är senast känd för GayGale-vinnande Pigalle och sitt mångåriga arbete med klubbar och Drag-kulturen i Stockholm.
Sommarens Disco-fest del ett blir den 19 juli då Atlantis Travels båt med drygt 2000 amerikanska gayturister lägger till i Stockholm med sin andra Östersjö-kryssning. I samarbete med kryssningsarrangören Atlantis Travel och Lindholm Cruise Service förläggs även i år välkomstfesten på Berns.
– På scen kommer vi bjuda in en riktig bra lokal dragshow, berättar Staffan Ridelberg för QX.se. Förra året var ju en braksuccé och vi hoppas att vi får lika mycket gäster i år, det vill säga fullt hus!
Atlantis kryssning 2008 i Östersjön är en av de kryssningar de sålde slut på snabbast. Förra året räknade Stockholm Visitors Boards gayprojekt med att 2-300 av de 2000 kryssgästerna skulle stanna i Stockholm. Resten räknade man med skulle resa hem direkt.
– Det blev 85% och jag har fått oerhört mycket positivt gensvar efteråt, berättade projektets chef Christina Guggenberger vid nybildade företagarnätverket Stockholm Gay Lifes första mingel.
Gayarrangörer i Stockholm planerar nu intensivt för arrangemang för de över 1000 båtgäster som antas stanna kvar över helgen i juli.

Martha Wash kommer till EuroPride

BoyBar XLs andra sommarfest blir natten efter paraden under EuroPride. Då arrangeras This Is Disco på Berns med discolegenden Marha Wash på scen.
– Martha är en drömbokning för oss som kanske mer än någon annan representerar de senaste 30 årens dansgolvhits, säger Staffan Ridelberg och lägger till ”möjligtvis med undantag av Madonna..”.
– Många kanske inte vet att hon bland annat var ”Rösten med stort R” bakom grupper som C+C Music Factory, Black Box medflera på nittiotalet, berättar Staffan.
Och så självklart Weather Girls med superhiten ”It’s Raining Men”.
Förutom Wash kommer ”det bästa vi har inom svensk disco”, Afrodite att stå på scen och musiken liksom hela festproduktionen utlovas vara i toppklass.