Vad är den kulturpolitiska veckan?
– Det är en vecka där vi ordnar olika roliga aktiviteter med kulturpolitisk koppling. Vi har kört den i ganska många år, så det har blivit en standardgrej frampå vårkanten att vi har den. Det är en massa olika saker som händer, band som spelar nästan varje kväll, föreläsningar, workshops och mat varje kväll. Och det kommer att råda ”allmäntillstånd” vilket innebär att alla får komma dit, inte bara studenter.

Vad kan den queersugne se fram emot?
– Man kan nog hitta saker under hela veckan med queer anknytning, men på tisdagen har vi mer fokus på queer. Då kommer dragkinggruppen Dragonkings och har workshop på dagen och det blir en föreläsning av Anna Olovsdotter-Lööv, som är doktorand här på universitetet. Dragonkings kommer dessutom att uppträda på kvällen, vilket jag verkligen ser fram emot. Annat som också kan tilltala är till exempel serieworkshopen med Polly Darton på onsdagen.

Vad ser du själv fram emot?
– Det mesta kommer bli hur roligt som helst, men tisdagen med dragonkings kommer att bli jätterolig! Jag ser fram emot alla workshopar egentligen, graffitiworkshoppen på lördag kommer också att bli jätterolig. Kom och delta så blir det ännu roligare!

För mer information och uppdaterat schema:
Smålands Nation