Hallå där, Fredrik Garlén, som blivit kontaktad av arrangörerna till Mr Gay USA om att tävla i deras uttagning i oktober. Hur kommer det sig?
– Jag blev kontaktad via dejtingsajten ManJam av arrangörerna som ville ha en lite mognare vältränad kille med blont hår, som skulle kunna representera New York i årets tävling. Jag är skriven i New York eftersom jag bott där i ett par månader med min före detta pojkvän. Mannen som arrangerar tävlingen hade sett mig på någon gala jag var på för ett tag sedan och tyckte att jag skulle passa i tävlingen.

Vad vet du om motståndet?
– Inget alls. Däremot såg jag förra årets gala på YouTube och det verkar vara en stor blandning av killar. Allt ifrån tatuerade muskelgrabbar till smala unga killar. Den äger rum under fyra dagra i Hollywood i oktober och sänds tydligen på någon tv-kanal i USA.

Har du varit med i några liknande tävlingar tidigare?
– Nja, jag var med i Sveriges man 2001 och vann då pris för snyggaste kroppen. Sen var jag med i Mr Beach 2005, men det var inte min starkaste period utseendemässigt (skrattar).

Vem är du då?
– En vanlig bondgrabb från Västervik som jobbar som säljare på Tele2. Jag är väldigt omtänksam och bryr mig om allt och alla, vilket kanske inte alltid är en fördel. Jag har flackat runt rätt mycket och sett olika delar av världen, men nu är jag mest hemma i Västervik.

Är du singel?
– Ja. Det är svårt att hitta någon som inte hela tiden är på jakt efter något bättre. Många bögar verkar inte inse att gräset kanske inte alltid är grönare på andra sidan…