Det var många som ville fira SLM Malmös 19 år, förutom Malmöbögarna, killar från Berlin, Hannover och Köpenhamn. Samt en bunt skottar, alltid lika inspirerande både med och utan kilt.

Det blev både svettigt och trångt i väntan på kvällen huvudattraktion, showen Gåssjön. Tjajkovskijs Svansjön hade gett både musik och inspiration till en medryckande historia om storfågeln som försvarar sitt ägg och sin unge mot alla sjöns otyg som vill få sig ett skrovmål. Ungfågeln blir uppäten. Vi får också en inblick i fåglarnas sociala liv och vardagsbestyr. Allt blir en mycket underhållande blandning av parodi, cirkus och vacker musik. Publiken gillar verkligen blandningen, det blir många ovationer.

– Jag använde klassisk musik för jag ville göra nåt annorlunda och nytt som ändå passar i klubben. En mix av tuffa läderkillar, queer, glamour, humor och sensualitet, berättar Miguel Fraga som stått för manus och regi. Jag tycker om att förnya showkonceptet. Jag skulle kunna tänka mig att utveckla det mer och visa showen för en större publik och på fler ställen.

Efter showen är det publikens tur att stå för underhållningen själva. Det blir som sig bör en riktigt bra fest som man bara vill ska fortsätta.


SLM Malmö-evenemang i QX GayMap