Det var sedan ägarna av den tidigare lokalen på Järntorget började trilskas som den nu nyblivna mamman Katarina Bäckström började leta efter en ny lokal. Saknaden har varit massiv av alla bi och gaytjejer inte bara i Göteborg utan även hitpendlande flator från hela Sverige som har skrikit unisont – ZAPPHO kom tillbaks!
Katarina ger svar på tal med en helt ny lokal som är lite mer central och stylad än den förra.

Zapphobar återuppstår i Göteborgs finrum i Stadsteaterns Foajébar med utsikt över Avenyn och Göteborgs Konserthus.
Under den stora premiären lördagen den 26 april bjuds gästerna på musik och bar i en skön Loungemiljö.
De tidigare lokalerna på restaurang Trappan var inte så där helt tipp topp vad gäller även om den tillstormande massan av brudar nog tyckte det var ok. Men nu har Katarina uppgraderat från 1:st floor till ”Top floor” med Avenyns arkitekturiska stolthet Stadsteatern.
Jag tycker det är vrålunderbart att även flator intar Göteborgs paradgata nummer ett endast ett stenkast från gayklubben Queer.

Katarina är tjejen som i september 2000, efter flera lyckade år med klubben Léche, öppnade sin egen klubb Zapphobar. Klubben hade öppet en gång i månaden i de gamla lokalerna fram till hösten 2007 med mer eller mindre 100%-ig beläggning såväl vad gäller artister som gäster. Och nu kör hon, ”Katarina-evighetsmaskinen” som jag kallar henne och snart (hoppas jag) den legendariska kvinnan alltså igång igen.

Plats: Stadsteaterns Foajébar, Götaplatsen, Kungsportsavenyn
Datum: 26 april, 2008, Tid: 22 – 03, Entré: 90: – denna entré köper du i biljettkassan telefon 031-708 71 00. Ålder: 20 år. Krav: Tjej och medlem.

På gång
Stor tjejfest under HBT- GBG 2008 festivalen. Lördagen den 31 maj.
Mer info kommer… Håll koll på ZAPPHO bars ny hemsida

ZapphoBar i QX GayMap

Säg hej till Katarina på Qruiser

Stadsteatern om ZapphoBar

ZapphoBars hemsida