EuroPride närmar sig med stormsteg. Det är idag 91 dagar kvar till Stockholm skall visa för hela Europa att man inte bara gör en lika bra festival som 1998, utan dessutom lyckats utveckla sig.
Att festivalen närmar sig märks på flera sätt. I tisdags presenterades den Infolounge som kommer att byggas i Gallerian, en av festivalens huvudpartners. Gallerians designtävling kring Prides infolounge vanns av konstnären Thérèse Kristiansson och arkitekten Bernado Claus.
– Lounge- och infoområdet är en konstruerad bastu- och skogsmiljö, dit besökaren hittar genom att följa regnbågsfärgade älgspår från huvudentrén. Det är spännande att få uppföra det här på en plats som Gallerian som är en mötesplats för så många människor. Vi hoppas att det lockar både erfarna och nya EuroPride-besökare, säger Thérèse Kristiansson
De två har lekt med årets tema ”Swedish sin breaking borders” då de låter besökarna få en känsla av att befinna sig i en bastumiljö.
Från Gallerian hoppas man att infoloungen skall bli välbesökt.
– Vi är väldigt stolta över att stödja Pridefestivalen, säger Anders Salomonsson, centrumledare i Gallerian. Det här känns som ett klockrent val i vår satsning på att bli Stockholms bästa mötesplats.
Ett annat tecken på att EuroPride närmar sig är att man nu kan ladda hem anmälningsblanketter för deltagande i paraden. Anmälan görs av grupper som planerar att vara med. Syftet med anmälan är att på ett bättre sätt kunna planera paraden. Och i år förväntar man sig att den skall bli ännu större och än mer färggrann än förra året. Då var kring en halv miljon människor med i paraden eller hejade fram den från Humlegården till Tantolunden.

Festivalen hålls den 25 juli till 3 augusti. Pride Park har öppet den 30 juli till 3 augusti. Pride House, som i år håller till i Stadsteaterns lokaler har öppet den 28 juli till 1 augusti. På Stadsteatern kommer dessutom visa Ångrarna, Petra von Kants bittra tårar och ha premiär för Hedwig and de Angry Inch. Och runt hela stan kommer det att bli Pride-aktiviteter, alternativa arrangemang och en mängd fester. När man hör planerna blir man lite oroad över att mängden fester kommer blir snäppet för många, men med tanke på att det kommer mycket folk till EuroPride kanske det håller för de flesta arrangörer!
Den 30 april är sista dagen att köpa DogTag för hela veckan för 600 kronor (400 för ungdomar och pensionärer). Därefter höjs priset till 700 kronor (500) och den 30 juni blir priset 800 kronor.
Med DogTag kommer du in hela veckan i PridePark och PrideHouse och får rabatter på de allra flesta festarrangemang och kulturevenemang som hålls under festivalen.
Biljetter köps via TicNet.

Stockholm Prides nya snygga hemsida finns svar på de flesta frågor kring årets EuroPride.

Få kontakt med engagerade via Tema EuroPride på Qruiser.