Vårsolen skiner över söder och Martin och jag ses över en latte för att snacka om hans musik.
Hans första EP med projektet Dear Martin kom ut i november förra året och han har redan hunnit med att släppa en video till titelspåret och göra en spelning i San Francisco.
– San Fransisco är precis som man förväntade sig. Alla var jättetrevliga och det var lätt att få kontakt med folk, och allt är så himla billigt. Det var jättekul att spela där, säger han.
Stället var en rockklubb och Martin fick spelningen genom att arrangören hört hans grejer på Dear Martins MySpace-sida. En till spelning är på gång i Kalmar i vår, och i Madrid i sommar i samband med deras pridefirande.
Saker börjar rulla, men Martin har varit med i branchen länge och tar det hela med ro. Musik har han sysslat med ”nästan på heltid” dom senaste åtta åren, och andra bandkonstallationer har kommit och gått.
– För mig passar det perfekt att göra ett sånt här projekt som bara styrs av mig. Det är slitigt att ständigt försöka kompromissa fram lösningar med andra bandmedlemmar. Efter förra bandet tröttnade jag, och bestämde mig för att köra solo.
Martin startade alltså Dear Martin, och på EP’n hade han hjälp av en trummis och en basist. Resten spelar han själv. Med hjälp av en producent sätter han ihop allt material. Och bor nästan i studion.
– Jag jobbar bäst där. Allt bara kommer naturligt när man kör igång. Fast ibland är det skönt att åka bort, sitta nånstans på rivieran och göra låtar på laptoppen.
Influenserna är många, allt från electrokungen Tiga till tidiga Prince-grejer och Dusty Springfield. Jeff Lynne från 70-tals bandet E.L.O. nämner Martin med värme i rösten.
– Han är så underskattad, han gjorde så himla bra låtar.
Martin säger att han själv försöker göra bra poplåtar, dansmusik med karaktär. Lyssna in Dear Martin på hans MySpace sida, där finns också videon till låten ”This Is Wrong”. EP’n finns att köpa på Itunes eller på Pet Sounds på Skånegatan i Stockholm.

www.dearmartin.com
www.myspace.com/dearmartin