1. Physique
Jag skrev förra veckan att Uppsala inte är något jag direkt sammankopplar med vilda klubbkvällar utan mer med studentmössor och inrökta reggae-konserter. Men det lär jag få äta upp. Big time. Nu på fredag kommer Panorama Bars egen resident Cassy dit! Vet du inte något om Cassy men har varit på Panorama Bar/Berghain i Berlin så vet du att ALLT som finns innanför dess väggar är toppklass. Vet du inget om det överhuvudtaget så kan jag säga att mitt första besök där är det närmsta jag varit en religiös upplevelse i hela mitt liv. Nu vet jag inte om Physique är riktigt så bra kanske, men Cassy kommer i alla fall vara där och spinna vax. Skulle jag inte DJ:a själv på annat håll så skulle en resa till Uppsala vara högsta prio inför helgen.
Kalmar Nation, Svartmangatan 3, Uppsala, fredag kl 23-04.

Klubb Physique


2. T
T är klubbkollektivet som består av fem stycken olika klubbar; dB, Festen!, Superdiskant, Tête À Claques (min klubb) och 24:hours som kör nu på torsdag. DFA-signade Hercules And Love Affair, har ni hört om dem? Nej? Ingen? Skoja. De gästar mina kompanjoner den här veckan och premiär DJ:ar i Sverige. Jag säger inte så mycket mer än att det blir ett set fyllt av disco, svett och alldeles för mycket folk – kom tidigt!
2.35:1, Berns, Berzelii Park. Torsdag, kl 23-04, 100 kr. 22 år
http://www.myspace.com/herculesandloveaffair


3. HOOTCHY KOOTCHY CLUB
Burlesque-klubben Hootchy Kootchy firar 2 med dunder och brak! Det här kan kanske vara Stockholms mest ambitiösa klubb. Tjejerna bakom HK bygger, river, sliter, bokar, fixar och donar av bara helvete varenda gång det är dags. Allt för sina dekadenta, ibland helt trippade gäster – sist var det en muskelsnubbe (tänk starke mannen från cirkusen, typ) klädd i guldstrumpbyxor som gick upp barfota på scenen och svängde loss. Förutom något sånt, fatta hur mycket fantastiska grejer det kommer bjudas på nu på lördag! Genderbendern Leroi the Girl Boi uppträder, Sugar Kane med gör sin makalösa Carmen Miranda imitation, och så kvällens konferencier, Le Gateaux Chocolate. Det här och minst en miljards miljarder andra grejer kommer du bli fullstoppad med om du dyker upp. Klä upp dig ordentligt så får du dessutom ännu roligare!
Södra Teatern, lördag. kl 21-02 – show på Stora Scen 22.30. Entré till fest & show: 230kr (förköp rekommenderas). Eftersläpp till fest ca kl 23: 100 kr (begränsat antal). 20 år
Hootchy Kootchy


4. Drama!
Staffan och Dan gör en av Sveriges bästa technoklubbar mitt i fina fina Malmö (jag älskar Malmö). De har haft alla gäster som du någonsin kan komma på om du verkligen verkligen försöker, typ Switch, Riton, Hannah Holland, Duke Dumont och så fortsätter det. Det ryktas även om Alter Ego på 1-års jubileumet i maj… Nu på lördag åker Hercules And Love Affair raka vägen från gigget i Stockholm för att spela på Drama! med Staffan, Dan, Brenda Walsh och… mig! Pjotr! Det kommer bli skitkul, det är jag rätt säker på. Och tänk om jag får sitta bredvid H.A.L.A. på resan ned… Skall börja peppa för efterfest redan då.
Debaser, Norra Parksgatan 2. Malmö. Lördag,19-22 gratis, 22-03. 60kr.
Klubb Drama


5. ALTERNIGHT
Onsdagssynthklubb på Hatam, om jag minns rätt, en persisk restaurang på Kammakargatan. Innan Alternight startade fanns det tydligen en annan synthklubb som hette Volga. För att inte alla synthare skulle gå och dö på fläcken när det stängde så startades det här. Mikael Lundgren och Anders Wallfält bjuckar på den bästa synthen varje vecka under 2008. De verkar vara peppade på att hitta nya som gamla synthtalanger så vill du spela eller ger ut musik, kolla in hemsidan. Genres som, så klart, synth, ebm, industri, post-punk och neue deutsche welle får det att vattnas i munnen på mig. Tycker det låter assoft hela grejen, coolt nog bara att Stockholm faktiskt har en levande synthscen. Det inger hopp.
Hatam, Kammakargatan 9. Varje onsdag, kl 21-01. Fri entré. 18 år
Alterbight

Gör du någon bra klubb -dvs INTE schlager- som du tycker jag borde besöka eller skriva om, skicka en pressrelease till [email protected] så kikar jag på det.
Pjotr, med klubbar som Sorry We Killed You (London), Tête À Claques och Manic Panic (Stockholm) liksom klubbkollektivet T och med en DJ-stil som går under namnet ”Maxxximal Minimalizm” listar de fem bästa klubbarna just nu.

Bästa klubbarna vecka 16 Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14