Pjotr

Boogy Bytes Vol. 04 – mixed by Ellen Allien (BPitch Control) – LP
En kompis till mig sa för ett tag sedan att jag är den enda han känner som skulle köpa ett DJ-set i stället för att bara sno det på nätet. Jag fattade ingenting av vad han menade, men sen kom jag att tänka på att det gör man nog bara om man verkligen gillar artisten i fråga. När Ellen Allien släpper skivor bryr jag mig inte om vad det är; ALLT skall köpas! Av den enkla orsaken att det oftast är så sjukt bra. Experimentell Minimal som blir funkigare ju längre in i mixen du kommer. April är grått och kallt men tack vare Ellen så är det perfekt. Ska köpa den åt min kompis.

Pjotr

Illicit Audio – ”Illicit Audio EP” (Jack Digitals) – 12”
Purfärsk release från en brittisk label som funnits sen 2006. Kan inte säga att jag har någon vidare koll på deras grejer men efter en snabb genomlyssning av den här releasen etsade sig en låt fast i mitt huvud. Justin Steel & Mike MackeegsChimera”, som jag kategoriserar som Tech House, inleds av en syntetisk tickande klocka och ett mjukt, varmt beat. Men det som verkligen får den att fastna är syntslingan som kommer in lite senare i låten, vilken får mig att tänka på Balearic House, något som gör den till en rätt sällsam, melankolisk men ändå livlig liten sak.

Pjotr

Radio Slave – ”No Sleep Part Four” (Rekids) – 12”
Radio Slave kan inte göra något fel om du frågar mig. Matande, malande, monoton techno. Allt annat än glatt, skulle väl kunna vara en rättvis beskrivning. A-sidan ”Tantakatan” är i och för sig lite mer svängig och houseig (jag använder de här termerna löst när jag pratar om Radio Slave) än vanligt, medans b-sidan är typ det mörkaste jag hört i hela mitt liv. Radio Slaves mörkaste tankar gånger 1000. Tänk dig ett technoalarm i en övergiven, dimmig båthamn och så kastar du in lite Tjernobyl på det. Monstertechno!

Pjotr

Anthony Collins – ”Bombay Strings” (Tuning Spork) – 12”
Minimal när det är som bäst. Tre grymma låtar som passar bättre kl 05 på morgonen än vad de gör kl 17 på dagen. ”Bombay Strings” är drömsk Minimal med inslag av, ja, typ Bombay. ”Little Box” går över i mer sparsmakad fyllig Deep House. Favoriten ”Bombay House” är dock mer klickig, skev och metalisk Minimal som går hand i hand med ovan nämnda självmyntade (?) genren monstertechno. Fattar du inte ett smack? Kolla upp!

Pjotr

Trevor Loveys & Sinden – ”Organ Grinder” (Dubsided) 12”
Avslutar med en låt som skiljer sig rätt friskt från de andra rätt så minimala affärerna jag nämnt. ”Organ Grinder” är Trevor Loveys och Sindens uppfuckade version av DJ Shadows klassiker ”Organ Donor”. Jag blir överöst med frågor om vad det är jag spelar när jag slänger på den här ute. Inte så konstigt – värsta dängan ju! Komplett med galet svängiga bongotrummor, syntar som låter som Smurfarna på syra och det klassiska orgelpartiet, krossar den här dansgolv vart den än spelas.

Det jag tipsar om finns ute nu och oftast på www.beatport.com eller i välsorterade skivaffärer. Vill du se mer av vad jag tycker är bra, kolla min chart på: www.myspace.com/who_is_pjotr

Pjotr listar bästa klubbarna