Succéklubben åter i Göteborg

Hey Nicklas! Nu startar ni igen. Varför slutade ni? Vad har ni gjort?
– Vi har ”vårfest” 5 april på Storan, detta blir dock en engångsfest. Dessutom har vi invigningsfesten av HBT-Festivalen på Världskulturmuseet 30 maj. Jag lovar att berätta mer om det när det blir aktuellt.
Vi ville ha en paus efter att vi kört i två år i samma lokal och vänt ut och in på den varje gång. Vi kände inte att vi egentligen levererade vare sig till oss själva eller till våra gäster. Under tiden vi haft paus så har vi hållit på med våra egna projekt och jobb, och nu fått tillbaks suget att göra klubb igen.

Vilka är ni nu? Är det samma gäng? Vad gör ni när ni inte jobbar med GS2H?

– GS2H är fortfarandeNicklas Hultman (formgivare), Johan Olsson (arkitekt), Linda Friestedt (produktionsledare inom musik) och Johan Carlberg (säljare).

Vilken fest kommer du bäst ihåg från när ni var på Respekt?

– Det är väl egentligen två av dem. Den första för att det var just fest nummer ett. Men bästa festen var nog Halloweenfesten, alla var utklädda till max och vi hade fixat in en syrgas-bar.

Det är ganska mixad klubb ni kör, hur gay är ni?
– Menar du klubben eller vi?
Nicklas jag vill veta allt!
– OK vi är 75 % gay. Klubben är ca 60 % gay.

Vem skulle du helst vilja vara? Spindelmannen?
– Hm… Ne jag skulle nog vilja vara Bruce Boxleitner eller Johnny Rham – om jag måste vara någon annan.

Hur var det att vinna Nöjesguidens Göteborgs-pris? Vilka tävlade ni mot?
– Det var väl ok. Som många tävlingar så är det ju ofta samma folk som tävlar mot varandra och det är sällan några nyheter egentligen. Oftast så vinner samma gamla vanliga klubbar/folk fast i olika konstellationer. Minns inte vilka vi vann emot faktiskt.

Ni har inte haft så tur med lokalsökande i Göteborg, är det svårt att hitta den ultimata klubb stället? Varför är det så svårt?
– Vi har fått flera erbjudanden om att vara i olika lokaler men inte tyckt att någon känts ultimat. Vi har då hellre valt att avvakta tills rätt dyker upp än att köra lite halvdant. Storan känns bra för det är en hård och rå lokal som främst är avsedd för dans. Det är dessutom någonting helt annat än där vi var senast.

Trivs ni i Göteborg? Vad tycker ni om Göteborgs gayliv? Vad fattas?
– Personligen så har jag alltid återvänt till Göteborg så jag trivs rätt bra. Men visst blir man trött på sin hemstad oavsett vart man bor. Men då är det bara att ta en resa till det man saknar.
Vad som saknas… kan inte komma på någonting nu när Hall-å-bar byter form till Bee och blir ett skönt öl häng.

Vad står egentligen namnet för? Skall alla till helvetet? Oavsett om du är Straight eller gay?
– Namnet kommer från ett New York-magasin som handlar om ”onaturliga sexuella aktiviteter på Manhattan”. Jag tror inte på himmel eller helvete, men symbolerna är dock fina. Vi multnar nog lika fort när vi väl ligger i jorden oavsett om du är straight eller gay.