Bee gör Göteborg än hetare!

.

Det sjuder i Göteborg för oss som gillar att träffas i en miljö som främjar HBTQ-personer. När jag kom ut som 16-17 år fanns två ställen att gå till. Nu bubblar gay-livet och det händer mer än någonsin. Göteborg är helt enkelt hett! Gossip går och vinner över Stockholms gayklubbar på QX GayGala och nya ställen poppar upp snart sagt hela tiden. Bee bar och kök är det senaste tillksottet. Personerna bakom har bra erfarenhet av gay- och ”Open minded”-klubbar. Det är bland annat Ulf som var en av initiativtagare till Nemo, klubben som tog över det legendariska Baccus när den gick i graven efter en succé utan dess like.

Bee bar och kök kommer att ha öppet sju dagar i veckan. Den ligger dessutom inte undangömd på något liten gata borta i en stadsdel där man inte rör sig. Nej, Ulf och kollegan Sten smäcker upp så centralt man kan, mitt i smeten av det mycket expansiva området Kungstorget vid Avenyn. Granne med femstjärniga hotellet Avalon och saluhallen. Ulf och Sten säger att det skall vara ett ställe att bara kunna vara på. ”A place just to be(e) in

Öppet sju dagar i veckan?
– Vi tyckte det fattades en bra mötesplats i Göteborg för HBT människorna” säger Ulf Olsson, och Sten Gustavsson som är de nya ägarna till det som varit Hall å Bar i Stora Saluhallen i Göteborg.
– Det skall bli en plats som både erbjuder god mat till rimliga priser, ett bra barhäng och en bit kultur.

Trevligt, vad har eran vision varit?
– Vi har haft Oscar i Köpenhamn som förebild för en satsning på ett ”straight friendly” ställe där alla kan känna sig välkomna. Det är också därför vi kommer att bjuda på smørrebrød när vi har öppet hus mellan 12 och 03 på skärtorsdagen. Vi har då haft stängt några dagar för en liten ansiktslyftning. Alla är välkomna till öppna huset!

Musik och personal varierar efter tid på dagen och går från klassiskt till lounge och party.
Med ett retro-perspektiv på matsedeln kan man få allt från klassik fondue till grodlår, smørrebrød och friterad camembert. Eller bara hänga i Bistro-baren.
Stora Saluhallen ligger mitt emot Göteborgs nya designhotell och de internationella gästerna har inte låtit vänta på sig.

Blir detta en succé? Ja allt pekar mot det. Göteborg behöver mer ställen där man bara kan vara. Det kommer mer information och bilder om klubben så håll gluggarna öppna.