Berätta Ali Simsek om resan under dessa två år. Ni smygstartade i augusti 2014 – sedan har det blivit mer och mer gayfolk!
– Det har varit en intensiv resa… det har gått så sjukt fort! Till en början var det ett härligt gäng med restaurangarbetare som snabbt hittade hit för After Work tack vare våra generösa öppettider.
I september hade vi ”The Grand Opening” och gick officiellt ut som HBTQ-krog: ordet spred sig och pang, så krogen var full av nya ansikten!
-Helt plötsligt var det så mycket bokningar att vi inte visste vart vi skulle göra av alla gäster. Självklart lugnade det ner sig efter nyhetens behag, men vi fick oväntat snabbt ett mysigt gäng stamgäster som än idag är oss trogna!

Ali Simsek

Ni har öppet alla dagar lunch till 03. Har ni olika publik olika tider på dagen? Hur gay är det klockan 15 en måndag?
– Vår adress bidrar till en del drop in under lunch och eftermiddag, och som jag berättade, så har vi våra stammisar som stadigt hänger här. Detta bidrar till den naturligt sköna blandning av gäster: både när det kommer till ålder och sexuell läggning.
Kan du berätta lite om relationen mellan Secret Garden och Tank. Hur samarbetar ni? Riktar ni er till olika delar av hbtq-gruppen?
– Tank och Secret Garden är bästisar! Vi har sedan dag 1 haft ett samarbete när det kommer till fri entré, och även marknadsföring. Till en början var det jag som skötte entrén på TANK för att se till att allt funkade, så att gästerna ska känna sig välkomna, och för att se till att Secret Gardens varumärke användes på rätt sätt.
– Tank har vänt sig mer åt den yngre publiken, så nu när allt flyter på som det ska, har jag lämnat entrén och minglandet till snyggingen Tim! Han matchar Tanks målgrupp, och är ju Kungsgatans ögongodis!
Du själv – vad tycker du har varit bäst med de två åren?
– Äran att få bli nominerade till QX Galan, trots att vi är så nya i branschen! Det var verkligen en morot och en bekräftelse att vi är på rätt spår, och att våra gäster är nöjda med det vi levererar.
Och tuffast?
– Att hela tiden utvecklas, och inte hållas tillbaka av bekvämlighet. Det är väldigt lätt hänt, och eftersom vi vet att konkurrensen är hård, då vi har många duktiga kollegor i denna bransch, vill vi inte tråka ut våra gäster hos oss.
– Ibland är det tufft att hela tiden hålla igång, men oroa er inte: vi smider spännande planer till er…
Två årsfest ikväll fredag. Grattis. Vad kommer hända då?
– Vi har lite bjudmingel med mys, mat och fiskedamm för våra VIP-gäster mellan 18-21.
Vår resident Dj Leo.B är självklart på plats, både i DJ-båset och i vimlet med kameran i högsta hugg. Tim och IMA Queen kommer mingla med oss fram tills det är dags för dem att åka och öppna upp TANK. 21:00 öppnar vi upp för allmänheten och firar vidare till 03:00. Eftersom detta är en stor dag för oss, så kommer ni självklart att hitta Secret Gardens personal firandes på TANK efter 03:00!
Hur ser planerna ut framåt?
– BIG SURPRISE! Vill inte säga för mycket, men en ledtråd: Gay Island!


Celine, Danne, Leo.B, Jurgensen
Therese